Felhívás!

Fagyhalál-veszély

Fagyhalál-veszély Kovászna megye

Két személy kivételével sikerült meggyőzni a sepsiszentgyörgyi hajléktalanokat arról, hogy a fagyos idők beköszöntésével vegyék igénybe a szálló biztonságát, ne maradjanak az utcán.

Székely Róbert, a hajléktalanszálló vezetője elmondta, legutóbb tavalyelőtt történt tragédia, amikor Sepsiszentgyörgy központjában ittasan összeesett egy hajléktalan, ám senki nem segített neki, illetve az életmentőket sem riasztották, így halálra fagyott.

– A járvány megfékezésére hozott kijárási tilalom miatt most még nagyobb veszélyben vannak az éjszakára utcán maradók, hiszen esély sincs arra, hogy bárki észrevegye őket, ha ittasan összeesnek. Jelenleg 28 személy van a szállón, illetve 2 utcalakóról tudunk, aki nem akar bejönni éjszakára, inkább különféle építményekben húzzák meg magukat. Szombaton is kimentem hozzájuk, és igyekeztem meggyőzni őket, hogy jöjjenek be, de mindhiába. Vasárnap újra próbálkozom – mesélte a szálló vezetője, rámutatva, hogy erőszakkal, még rendőri közbenjárással sem lehet őket behozni. – Erre talán akkor lenne esély, ha járkálnának az utcán éjszaka, 11 óra után, és a rendőrök elkapnák őket, de tudnak a tilalomról, és vigyáznak, hogy ne szegjék meg.

A megyei tűzoltóság is a fagy veszélyeire figyelmeztetett a napokban. Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője lapunknak kifejtette, a rétegesen, vastagon való öltözködés mellett fontos figyelni az ereszeken kialakuló jégcsapokra, ezek hullásának veszélyével is számolni kell, de ilyenkor a tűzvédelmi szabályok betartására is jobban oda kell figyelni, nem szabad felügyelet nélkül hagyni az elektromos melegítőket, ellenőrizni kell a túlhevülésüket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.