Felhívás!

Ezek voltak a legfurcsább fogyasztóvédelmi panaszok a tavalyi évben

Ezek voltak a legfurcsább fogyasztóvédelmi panaszok a tavalyi évben Kovászna megye

A Kovászna Megyei Fogyasztóvédő Felügyelőséghez a tavalyi év során összesen 646 panasz futott be, ezek közül 161 bizonyult megalapozatlannak. Az intézmény összegyűjtötte a legfurcsább panaszokat, amelyek a 2020-as évben érkeztek hozzájuk.

Egy személy amiatt tett panaszt, mert a fenyőfák, amelyeket egy online áruházból vásárolt kiszáradtak, mivel nem tartotta be az ültetési utasításokat.

Egy másik fogyasztó amiatt elégedetlenkedett, hogy a benzinkúton több üzemanyagot tankoltak autójába, mint amennyi a benzintankba belefér.

Egy harmadik személy azért kereste meg a fogyasztóvédőket, mert mialatt egy panzióban volt megszállva, beleejtette telefonját egy közelben elfolyó patakba.

Volt, akit a szomszéd légkondicionáló berendezésének zaja idegesített, érkeztek azonban komolyabb panaszok is, például volt aki hajszálat talált a perecében, vagy idegen testet egy konzervben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. február 17., 19:59
    ÉRTÉKELÉS: 0

    De ha 1 komoly dolgot bejelentett az ember arra sem méltóztatták magukat, hogy 1 normális választ adjanak! 1 link oszt pá! Keressem az igazam a törvényszéken, holott hibás terméket adtak el nekem!!!!!!