Hirdetés
Hirdetés

Exhumálták a német katonákat

Exhumálták a német katonákat Kovászna megye

Miután májusban exhumálták és elszállították a Vargyas határában 1944-ben eltemetett német katonákat, most ugyanaz történt a Bibarcfalván nyugvó német katonákkal is.

Hirdetés
Hirdetés

Az ő sírjuk a bibarcfalvi temető bejáratánál volt, maradványaikat a múlt héten ásták ki és szállították el, tudtunk szerint a Brassó megyei Sárkány településre, ahol egy közös temetőt létesítenek a környéken hősi halált halt német katonák számára.

A helyiektől származó információink szerint Bibarcfalván tizenhárom német katona maradványait találták meg, ám nem mindegyiküket tudták azonosítani a személyi igazolójegy (vagy a katonai szlengből ismertebb nevén a dögcédula) alapján. Úgy tudni, az itt nyugvó katonák fiatal, 18-22 éves férfiak voltak, akik 1944 őszén, visszavonulásuk során estek el itt, a falu határában. Információink szerint, a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség megbízásából a közeljövőben további német katonasírokat kutatnak fel Erdővidéken és másutt is a megyében, azért, hogy a tetemeket azonosítsák, majd a sárkányi közös temetőbe szállítsák.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások