Felhívás!

Év végi tervek Baróton

Év végi tervek Baróton Kovászna megye

A baróti tanács november végi rendkívüli ülésén Benedek-Huszár János polgármester egy egész sor Baróthoz és falvaihoz kötődő tervet ismertetett a tanácsosokkal.

Ezek a tervek nagyrészt a város és a hozzá tartozó falvak vezetékes víz- és szennyvíz infrastruktúráját érintik, a következők szerint: Baróton, a Felső-víz utca modernizációja idén már nem kezdődik el, az ide elkülönített pénzt átcsoportosították a város víz- és szennyvízhálózatának karbantartására, illetve bővítésére.

– A Kihágó utcában négy lakást csatlakoztatunk rá a víz- és szennyvízhálózatra. A bányaúti hídnál a vízvezetéket át kell vigyük a patak alatt, úgyszintén a szennyvízvezetéket is az út alatt, hogy a környék házait rácsatlakoztathassuk a hálózatokra. Az út és a híd feljavítás alatt áll, ezért kell mi is most lépjünk. Fontos problémát kell megoldjunk a város alsó végében is. A szennyvízfővezeték itt eldugult, cseréjére a vízügy és a környezetvédelmi-őrség is felszólított, azt december 10-ig meg kell oldjuk. Ezeknek a munkálatoknak az értéke összesen 250 ezer lej, és még idén el kell őket végezzük – számolt be a polgármester.

 

Majd hozzáfűzte, hogy számolnak a felsőrákosi szennyvízhálózattal is, tavasszal fogják betenni a fővezetéket a falu főutcája alá, még mielőtt az út modernizálása véglegesítődne a koptatóréteg lefektetésével
Továbbá Felsőrákoson szennyvízpumpáló-állomást létesítenek, a falu szennyvízét a technikatelepen keresztül pumpálnák át Barót város szennyvíztisztítójába.

– Külön szennyvíztisztító építése Felsőrákoson nem indokolt. Az elképzelés az, hogy a köpeci, a bibarcfalvi és a bodosi szennyvizet is a baróti szennyvíztisztítóba pumpálnánk, kimondottan műszaki és gazdasági okok miatt – részletezte.

Készül a bibarcfalvi víz- és szennyvízhálózat terve is. „Nagyon fontos ez, hiszen a falun átvezető megyei út modernizálása előtt, ami jövőben esedékes, ki kell cserélnünk a településen a vízvezetéket, ami már a mienk lesz, és nem a borvízüzemé, és le kell fektetnünk a szennyvízvezetéket is a faluban” – hangoztatta Benedek-Huszár. A munkálatokra összesen 400 ezer lejt különítettek el.

Az elmondottak kapcsán Kotecz Attila felsőrákosi tanácsos arra volt kíváncsi, hogy Felsőrákoson csak a Főutcán tervezik lefektetni a szennyvízvezetéket? Válaszában a polgármester kifejtette: nemcsak, de az a sürgősebb az aszfaltozás miatt. A tervet elkészítik az egész falura, azonban csak részletekben tudják megvalósítani: először a főutcán, majd a mellékutcákban is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. december 8., 8:55
  ÉRTÉKELÉS: 1

  S a többi falu vagy az nem Baróthoz tartozik be kár hogy a többinek nincs egy RMDSZ hez közelálló vállalkozása,és személyi szponzora mint a Zöld Út Rákosról.

 • User
  Dátum: 2020. december 8., 9:24
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Nagyon, de nagyon is hezzaszólnék, de az utóbbi 5-10 év tapasztalata miatt semmi értelme, csak felesleges idöpazarlásnak vélem! Mert már évek óta a jónép kutyája csak ugatott és ugatott, az ország, főleg a megye és a helyi”vezetőség”karavánja csak
  haladt, de nem eőre, hanem csak kereken,kereken,körbe-kőrbe nagyhangú szólamokkal és igéretekkel széditve az ugattókat!

 • User
  Dátum: 2020. december 8., 13:21
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Szépek a tervek, de a megfelelő technikai- és időbeni kivitelezéshez sok pénz kell, s egy komoly kivitelezőt kell megbízni. Nem hiszem, hogy a közbeszerzési törvény ne engedné, hogy minőségi, tartós munkát végeztessen a baróti tanács, ha drágábban is!

  • User
   Dátum: 2020. december 8., 17:52
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Sajnos, a a közbeszerzési törvény nem engedi meg. Elvileg, mindig a legolcsóbb ajánlatot kellene elfogadni (persze ez sehol sem igy működik, hanem mindenütt megvan az, hogy kivel dolgoztatunk).

 • User
  Dátum: 2020. december 10., 8:51
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Olyan ceggel kell dolgoztatni akivel lehet osztozni a penzen,ugye varosvezetesi urak?
  Egy bizonyos osszeget mindig vissza kapnak a zsebukbe a munkalatra kiadott penzbol.Ezt meg olyan veggel lehet megoldani,aki hajlando is hajolni erre? Mint pl a Zoldut! Itt nem azert jopofiznak,h Erdovidekinek adjanak munkat,hanem veluk lehet osztozni szep csendben,amirol sokan meg nem is hallottak!