Felhívás!

Év eleji sürgősségek

Év eleji sürgősségek Kovászna megye

Rendkívüli tanácsülést tartottak csütörtökön Baróton. A sürgősségi ülés összehívását egy pénzügyi vonatkozású határozattervezet elfogadásának szükségessége indokolta, anélkül nem lehetett semmilyen pénzügyi műveletet végrehajtani a hivatalnál.

A határozattervezet elfogadása után Lázár-Kiss Barna polgármester arra kérte a tanácsosokat, hogy mindaddig, amíg a költségvetést tárgyalják, gondolkozzanak javaslatokon, ötleteken, amiket idén kivitelezni lehetne Baróton, azért, hogy a város élete jobb kerékvágásba kerüljön. Az elöljáró szerint egyelőre ugyan nem lehet tudni, milyen évnek néz elejébe a város, „de nem árt idejében felkészülni bármilyen eshetőségre” – mondta.

Terítékre került a Baróthoz tartozó falvak szennyvízhálózatának kérdése, melyek kivitelezésére a polgármester csak a helyi fejlesztések kormányprogramján keresztül lát esélyt, a megoldást azonban, mint elhangzott, elég sok tényező bonyolítja. Legsürgősebben Bibarcfalván kellene a szennyvízhálózatot kiépíteni, nyomatékosították a tanácsosok, mert, ha a megye modernizálja a falun átvezető utat, akkor késő lesz nekifogni az ásásnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.