Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Észszerűen gazdálkodnak

Észszerűen gazdálkodnak Kovászna megye

Miközben a számlákat illetően az emberek túlnyomó többsége többet oszt és szoroz, mint eddig bármikor, illetve nagy európai városokból is takarékossági intézkedések híre rajzik, megkérdeztük városvezetőinket, mire készüljünk fel a következő hónapokban.

Hirdetés
Hirdetés

É szszerűen gazdálkodtunk eddig is – mondták a szentgyörgyi városvezetők, Antal Árpád polgármester és Tóth-Birtan Csaba alpolgármester. A karácsonyi díszvilágítással az utóbbi években terjeszkedtünk, most csak ott díszítünk, ahol tavaly is volt – magyarázta Tóth-Birtan Csaba.

Szilveszter Szabolcs, Kézdivásárhely alpolgármestere megkeresésünkre elmondta: az önkormányzat a téli díszkivilágítás tekintetében a városközpontra és a Wegener parkra fog hangsúlyt fektetni.

– Nem vásároltunk újabb fényeket, az eddigiekkel gazdálkodunk, hiszen minden szinten spórolni szeretnénk, anélkül, hogy rontanánk az ünnepi hangulaton. Ugyanakkor minden intézményvezetőt felkértünk a takarékosságra, mivel az önkormányzat célja, hogy minden intézmény működhessen a télen is, a sportlétesítményeket is beleértve. Szintén a takarékosság, fenntarthatóság érdekében a városban a közvilágítás is korszerűsítésen esik át: több mint 600 ledes, energiatakarékos égőt helyeztünk ki – vázolta az alpolgármester.

A közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából idén is ünneplőbe öltözik Kovászna, ugyanakkor az időjárás függvényében a korcsolyapályát, valamint a sípályát is megnyitják a sportolni vágyók számára. Gyerő József, Kovászna város polgármestere lapunknak elmondta, a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel megpróbálnak spórolni, nem vásárolnak újabb fényfüzéreket, hanem a korábbi években beszerzettekkel díszítik fel a belvárost, illetve néhány forgalmasabb útszakaszt és útkereszteződést. Az elöljáró azt is megjegyezte, hogy mindenféleképpen szeretnék beüzemelni a téli szabadidős létesítményeket is, hiszen azok nemcsak a helyiek, hanem az ide látogató turisták számára is fontos kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. Mint fogalmazott, a korcsolyapálya és a sípálya sok turistát vonz a városba az évnek éppen abban a szakaszában, amikor nyugdíjas kezelőjegyekkel alig érkezik valaki.

Az időjárási feltételek függvényében valószínűleg először a korcsolyapályát üzemelik be, hiszen ahhoz már az is elegendő, ha megfelelően lehűl az idő, a sípálya megnyitásának viszont alapfeltétele a hótakaró kialakulása. Az önkormányzat ugyan rendelkezik három hóágyúval, de ezek csupán a természetes hóréteg kiegészítéséhez szükséges mennyiségű hó előállítására használhatók.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. november 24., 10:26
    ÉRTÉKELÉS: 10

    A kezdivasarhelyi polgarmesteri hivatal ugy ki van vilagitva , hogy talan meg soha nem volt – kerdezem vezeto urak akkor hol van az esszeru takarekossag, hat sehol majd az adokbol megoldjuk- magyaran a nep boren dozsolunk !