Felhívás!

És mégis lesz pénz!

És mégis lesz pénz! Kovászna megye

Európai uniós alapokból mégiscsak felújítják a Lemhény és Kézdialmás között található Szent Mihály műemlék templomot, a médiában megjelentektől eltérően hamarosan megkötik az előszerződést, pontosított Tamás Sándor megyetanácselnök a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség tegnapi, szentgyörgyi közgyűlésén.

Simion Crețu, az ügynökség igazgatója megerősítette a tanácselnök tájékoztatóját, kiemelve, hogy a pályázatot letevő lemhényi és kézdialmási önkormányzat, valamint a két községhez tartozó parókia hamarosan megkapja az erről szóló értesítőt.

A barokk műemlék templom restaurálásáról szóló pályázat értéke 6.623.901 lej. Kovászna megyében a Székely Nemzeti Múzeum épületegyüttesének felújítására (16,5 millió lej), a nagyajtai unitárius erődtemplom restaurálására (6,2 millió lej) már aláírták a szerződést, előszerződési fázisban van a dálnoki református templom felújítására (2,7 millió lej), valamint a kovásznai városi úthálózat korszerűsítésére (18,66 millió lej) vonatkozó projekt . „A Regionális Operatív Program 2014–2020 között elérhető alapjaiból az eddigi elbírálások alapján közel 51 millió euró érkezik Kovászna megyébe, ezenkívül Sepsiszentgyörgynek 21 millió euró áll a rendelkezésére” – tájékoztatott Tamás Sándor. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.