Felhívás!

Értünk állnak készenlétben

Értünk állnak készenlétben Kovászna megye

A baróti városi kórház orvosai videoüzenetben fordultak az erdővidéki polgárok felé, arra kérve mindenkit, maradjanak otthon ezekben az időkben, hiszen ez a legkevesebb, amit megtehetnek a saját és embertársaik egészsége érdekében.

Az üzenetben többen megszólalnak, így dr. Huszár Hajnalka nőgyógyász főorvos, dr. Serester Tibor belgyógyász szakorvos, dr. Bartha Noémi belgyógyász szakorvos, dr. Teklesz Zsuzsa szemész főorvos, dr. Ágoston Zsuzsanna gyermekgyógyász főorvos és dr. Lozsádi Attila Botond sebész- főorvos, a baróti kórház orvos-igazgatója. Az üzenet megtekinthető a baróti polgármesteri hivatal Facebook-oldalán is.

„A baróti városi kórház személyzetének nevében nyomatékosan felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a legelső és legfontosabb magatartás az otthonmaradás. Láz vagy rossz közérzet esetén telefonon kell hívni a családorvost. Családonként egy személy végezze el az elengedhetetlen bevásárlásokat, az élelem és gyógyszer beszerzését. Sétálni, baráti összejöveteleket szervezni fokozottan fertőzésveszélyes gyermekeknek, felnőtteknek, időseknek egyaránt. Mi értetek állunk készenlétben, ti azzal segítetek, hogy felelősségteljesen otthon maradtok!”– hangoztatták a baróti kórház orvosai.

A baróti polgármesteri hivatal legfrissebb tájékoztatója szerint szerda este 19 személy volt házi elkülönítésben Baróton, bizonyított megbetegedést, intézményes karantént még nem jegyeztek. Lakossági felhívásában Lázár-Kiss Barna András elöljáró is arra figyelmeztet, hogy a koronavírus elleni harcban egyetlen megoldásunk van, a megelőzés. Arra kéri az embereket, a járvány kapcsán csak hiteles forrásokból tájékozódjanak, kövessék a hatóságok előírásait. Végül felelős magatartásra szólít fel az elöljáró, az időseket arra kéri, egyáltalán ne hagyják el otthonaikat, akik pedig külföldről térnek haza, jelentkezzenek be az alábbi telefonszámok egyikén: 0755.740.427, 0757.354.074, 0749.038.675, 0751.297.992 vagy 0751.041.426. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.