Hirdetés
Hirdetés

Értük szólt a harang

Értük szólt a harang Kovászna megye

Szombaton a kézdisárfalvi római katolikus kápolnában Bartos Károly helyi plébános Pusztai Ferenc, v. Dézsi Dénes és Máté György (Jeges) emlékére celebrált megemlékező gyászmisét Szabó Ottó kezdeményezésére.

Bartos Károly az általa hatodszor celebrált megemlékező szentmisén kifejtette, azok sorsa, akik a kommunista rendszernek ellenálltak, arról tanúskodik, hogy a léleknek erejét nem lehet megtörni sem fegyverrel, sem félelemmel. „Különösen most azokról emlékezzünk, akik a kommunista rendszer elnyomásainak áldozatai lettek, vagy akik most is szenvednek az igazságtalanság miatt”.

Hirdetés
Hirdetés

Dr. Ambrus Ágnes nyugalmazott egyetemi oktató beszédében kifejtette, a megemlékező szentmise egyfajta igazságszolgáltatás a hősöknek. „Lázadásuk reménytelen volt. Az életükkel fizettek azért, mert ellenállókká lettek. Halálukkor nem szólalt meg a harang. Nyugvóhelyük ismeretlen, jeltelen. Ma értük szól a minden kereszténynek kijáró harangszó és ima”. Az eseményen tárogatón játszott v. Vesztergám Miklós tárogatóművész, míg v. Bagaméri László Ádám, a Történelmi Vitézi Rend tagja Wass Albert A bujdosó imája című versét szavalta. A szentmisét a kultúrotthonban állófogadás követte.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük