Hirdetés
Hirdetés

Erdőkímélő lesz az angyal!

Erdőkímélő lesz az angyal! Kovászna megye

A Kovászna Megyei Erdészeti Igazgatóság közölte, hogy a tavalyi novemberi-decemberi időszakhoz hasonlóan, a háromszéki állami erdőkből idén sem termelnek ki karácsonyfának való fenyőket.

Hirdetés
Hirdetés

Az igazgatóság csupán 140-150 kis fenyő kivágását tervezte karácsonyfa gyanánt, mégpedig a saját alkalmazottainak a részére, mert ilyen juttatásokat is előír a kollektív munkaszerződés. Emellett egy-két tucatnyi fát adnak olyan intézményeknek, amelyekkel partnerségi szerződésük van.

Gheorghe Alexe Muntean igazgató a sajtónak nyilatkozva azzal indokolta a sokak számára szokatlan helyzetet, hogy Háromszék állami erdőállománya túlságosan kicsi, nincs lehetőség kereskedelmi célra kitermelni kis fenyőket, karácsonyfákat. A 173 ezer hektárnyi háromszéki erdőkből körülbelül 28 ezer van állami tulajdonban, illetve tartozik a megyei erdészeti igazgatóság gondnokságába, magyarázta az erdőmérnök, aki azt javasolja a lakosságnak, igényeljenek vázában álló, illetve visszaültethető élő fenyőket karácsonyra.

A Romsilva néven ismert országos állami erdőgondnokság idén alig valamivel több mint 30 ezer karácsonyfának való fenyőt kínál eladásra a lakosságnak, a mennyiségnek egynegyede gyérítésekből lesz, a többi az úgynevezett faiskolákból. Az árak 15 lejtől 35 lejig terjednek a magasság (1-3 m) függvényében, a 3 méternél magasabb fákat külön rendelésként kezelik. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. december 2., 10:40
  ÉRTÉKELÉS: 4

  “Erdőkimélő angyal” ezt kimondják és le is merik ìrni!!!😎😎
  Egymásba érnek, de nem képesek a sok üresen maradt erdőt beültetni! Beültetni, majd gyiríteni!!! Az idióták a magasfeszültségek alatt nyáron vágták ki a sok fenyőt!!! Az a sok fa oxigént, sok fitoncid, stb anyagot termel, karácsonykor örömet okoz, majd mind tűzre kerül!!! Legyünk “környezetbarátok”😂🤣 nézzük a csupasz hegyoldalokat?! A komcsi világban nem volt ennyi fejetlenség!!!!
  Pár éve a környék dán fenyőt vásárol 100-200 lejért, amit már rég levágtak!!!!, a mi fenyőink nem olyan szépek, de az illatuk…..
  Nevetséges, hogy semmit sem értékelünk, mindent valutáért hozunk be és gondolkodunk, hogy a többség szegény!!!🎄🎄🎄