Felhívás!

Elutasították a fellebbezést

Elutasították a fellebbezést Kovászna megye

Amint arról múlt héten beszámoltunk, a kézdivásárhelyi bíróság elutasította a kézdialmási 30. számú választási körzet kérését, és nem érvényesítették a polgármesteri mandátumot. Molnár István, a választást fölényesen megnyerő elöljáró ugyan fellebbezett, de azt a megyei törvényszék elutasította. A döntés jogerős.

A szeptember 27-i választást 74 százalékkal megnyerő Molnár István a 2010/176-os törvény előírásait figyelembe véve indult a választáson, amely előírja: az összeférhetetlenséggel vádolt személyek a „tetten érés” pillanatától számolt három évre vannak felfüggesztve a polgármesteri tisztség betöltésétől, illetve annak vállalásáról, de mint kiderült, Romániában a törvényeket többféleképpen értelmezik, így neki a pereskedéstől számított időpontot vették figyelembe. Molnár István összeférhetetlensége abból állt, hogy polgármesterként egyéni vállalkozói engedéllyel (PFA) rendelkezett, mivel mezőgazdasággal is foglalkozott.

Az elöljáró ugyan 2015-ben töröltette egyszemélyes vállalkozását a cégbíróságon, de ez sem érdekelte a bírókat, így Háromszéken az egyetlen elöljáró, akinek a mandátumát nem hagyták jóvá emiatt.

A volt községmenedzser 2021. december 17-ig nem töltheti be a polgármesteri tisztséget. Kézdialmáson ezek után vélhetően a kilenctagú tanács soraiból választanak alpolgármestert, aki megbízott községvezetőként fog tevékenykedni az időközi választásokig. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások