Előrelépés a tej-kifli-alma programban

Előrelépés a tej-kifli-alma programban Kovászna megye

Úgy tűnik, végre jó irányba mozdult a törvénykezés, lehetővé válik a tej-kifli-alma program decentralizációja, vezette fel Tamás Sándor megyetanácselnök a csütörtöki polgármester-találkozót, melyet a megyeházán tartottak.

Megjelent az a kormányhatározat, amely lehetővé teszi, hogy a program költségvetését a megyei önkormányzat leossza a helyi önkormányzatoknak. Ez azt is jelenti, hogy Háromszéken a 45-ből 41 helyi önkormányzat közvetlen odaítéléssel választhatja ki azokat a lehetőleg helyi vállalkozásokat, amelyek a tej-kifli-alma program termékeit beszállíthatják.
Előbb a helyi önkormányzatoknak határozatot kell hozniuk, hogy részt akarnak venni a programban. Ebben leszögezik, hogy milyen tej- és pékterméket, milyen gyümölcsöt, zöldséget szeretnének biztosítani a gyerekeknek. A javaslatot a prefektúra mellett működő bizottságnak jóvá kell hagynia, azt követően indíthatják a közbeszerzést.
Kovászna megyében 23.579 gyereknek kell biztosítani a napi pék- és tejterméket és gyümölcsöt. A hatályos törvénykezés előírja, hogy a gyerekek hetente ötször kapjanak pékterméket, kétszer gyümölcsöt, kétszer tejet és egyszer tejterméket. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. november 9., 11:39
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Turelemmel varja 23579 gyermek, hogy sikerul e lebonyolitani VEGRE a kozbeszerzest a megyenek, vagy ugyanugy jarunk, mint tavaly, hogy egyetlen egy megye volt Kovaszna megye aki kimaradt a programbol. ………..Egyaltalan Kovaszna megye eloljaroi akarjak ezt a programot?