Felhívás!

Előrehozott határidő

Előrehozott határidő Kovászna megye

Hétfőtől igényelhetik a gazdák a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségnél (APIA) a bankhitelhez szükséges igazolást, amellyel kedvezményes rövid távú kölcsönhöz juthatnak a mezei munkák elvégzéséhez.

Az igazolással azt tudják bizonyítani, hogy folyamodtak területalapú és/vagy más támogatásért az APIA-hoz, és azt is, hogy ezt milyen összegben ítélték meg. Az érvényben lévő jogszabályok szerint, akik APIA-támogatásra jogosultak, az igényelt összeg 85 százalékának megfelelő határig kedvezményes kamatú kölcsönt kérhetnek. A kamat ugyan nem rögzített, de az nem haladhatja meg több mint két százalékkal a jelzáloghitelesek esetében használt hat hónapos bankközi hitelkamatlábat (ROBOR 6M), amely ma 2,54%.

– Ez tulajdonképpen nem újdonság, hisz ilyen igazolásokat eddig is adtunk. A dolog azért figyelemreméltó, mert a koronavírus-járvány okozta esetleges nehézségek áthidalása végett ezt a dokumentumot jó két hónappal hamarabb állítjuk ki, így azok is fennakadás nélkül elvégezhetik a munkálatokat, akiket esetleg hátrányosan érintett a válság – mondta el megkeresésünkre György Ervin, az APIA igazgató-helyettese.

Az igazolás online igényelhető, és ugyancsak elektronikus úton kapják meg a gazdák.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.