A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Előbb a házunk táján

Előbb a házunk táján Kovászna megye

Mielőtt mindenfélét rákiabálunk a bukaresti parlamentre, nem ártana talán előbb saját házunk táján seperni – vélekedik Bálint József. Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Kovászna megyei elnöke szerint a dolgot azzal kellene kezdeni, hogy a háromszéki magyar vállalkozók és önkormányzatok szabadnapot adnak március 15-re.
Akármit ráhordhatunk a bukaresti parlamentre, mert megérdemli – mondja Bálint József –, de megint úgy akarunk eredményt elérni, hogy mi magunk semmit nem bizonyítottunk. Az égvilágon senki nem akadályozza meg a háromszéki vállalkozót, hogy szabadnapot adjon március 15-én. Nem másért, de a munkával való ünneplésről igen rossz emlékeink vannak – teszi hozzá az EMNP elnöke.
Bálint szerint a vállalkozók tanúbizonyságot tehetnének arról, hogy tudatában vannak: március 15-e az összmagyarság ünnepe, és mint ilyen, szabadnapnak kell lennie. Hasonlóképpen járhatnának el az önkormányzatok is, amelyek saját hatáskörben hozhatnának döntést a szabadnapról. Emlékeztetett: 2011-ben a megyeszékhelyi tanács eldöntötte, hogy a forradalom kitörésének napja szabadnap, de ez később kimaradt a kollektív munkaszerződésből. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. március 13., 9:55
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Ami ebben a cikkben leirva vagyon az teljes mertekben ,szintiszta igazsag!Valoban,ki akadalyozza meg a tisztelt szekely hajcsarokat…ptuu, vallalkozokat akarek irni… ,abban,hogy szabadnapot adjanak marcius 15-iken?

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.