A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Elkapták a tavalyi tolvajt

Elkapták a tavalyi tolvajt Kovászna megye

Múlt hét közepén, a sepsiszentgyörgyi Sugás áruház mögötti parkolóban egy sportos öltözetű, baseballsapkás suhanc próbálkozott az ott parkoló autók feltörésével. A lapunkat is értesítő szemtanú ezúttal sajnos nem tudta lencsevégre kapni a portyázást.

Az eset igencsak hasonlít egy, a még tavaly áprilisban – a jelenleg említett helyszínhez közel – megtörtént incidenshez, akkor viszont a szemfüles tanúnak sikerült lefilmezni az ugyancsak sportos öltözetű, fehér baseballsapkát viselő személyt, a videót pedig megosztotta a közösségi oldalon, aminek köszönhetően nyomozás indult.
Lapunk a mostani eset kapcsán ismét rákérdezett a megyei rendőrségen, hogy sikerült-e lekapcsolni a tavalyi tolvajt. Megnyugtató választ kaptunk: az elkövetőt azonosították a rendőrök, az összeállított bűnügyi dossziét átadták az ügyészségnek, az illetőt pedig felelősségre is vonták.
Ugyanakkor Tolvaj-Marin Nicoleta, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője elmondta, az ilyen vagy hasonló törvénytelenség észlelésekor a szemtanúk mindenképpen a 112-es sürgősségi hívószámon értesítsék a rendőrséget. Természetesen a filmezés is hasznos, ám a gyors rajtaütés a hatékonyabb – hangsúlyozta.
A hetekben a megyei rendőrségen jegyeztek autókból feltörésekről szóló panaszokat, de nem lehet jelenségről beszélni ezen a téren – nyugtatott a szóvivő. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.