Felhívás!

Elkápráztatott gyermekek

Elkápráztatott gyermekek Kovászna megye

Idén a román rendőrség 197. születésnapját ünnepli: ez alkalommal a háromszéki egyenruhások „nyílt kapuk” akcióval népszerűsítették szakmájukat. A rendezvényen számos érdekes bemutató, kiállított tárgyak, fegyverzet mellett a kicsik a rendőrautók szirénáit is működésbe hozhatták, illetve jól képzett rendőrkutyát simogathattak.

A pénteki rendezvényre több mint hatszáz gyermek látogatott el, ujjongta végig a bemutatókat. Vidékről és Sepsiszentgyörgyről érkeztek a kicsik, akik idén könyvjelzőket, kitűzőket, hűtő-mágneseket, kifestős könyveket vihettek haza.

– Látogatóink fele óvodás volt, de szép számban érkeztek általános iskolai, líceumi diákok is. Több tevékenységbe kukkanthattak bele a vendégek: volt itt fegyverkiállítás, elsősegélynyújtás, de jelen volt a kriminalisztika osztály is, akik ujjlenyomatot vettek a kicsiktől, illetve egy helyszínelést szimuláltak. Továbbá megtekinthették a legújabb pisztoly-radarunkat, szirénázhattak a forgalmi rendőrség járgányaival, és játéktábla segítségével hasznos tanácsokat hallgathattak arról, miként kell átkelni az úttesten, milyen jelzőtábla mire int – magyarázta a helyszínen Tóth Zsigmond, a megyei rendőrség bűnmegelőzési osztályának vezetője.

Bemutatták a rohamosztagot is, ahol a kicsiknek megmutatták, miként vizsgálnak át rendőrkutya segítségével egy cigarettacsempészetben használt járművet, illetve miként kapnak el egy autóba éppen betörni iparkodó személyt.

A felsoroltak mellett az alkalmazottak számára más helyszíneken is szerveztek versenyeket, sporteseményeket. Az ünneplés folytatódik: ma zajlanak az előreléptetések, illetve hagyományos megemlékezési ceremóniára is sor kerül.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.