Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Elindult a Lábbusz program

Elindult a Lábbusz program Kovászna megye

Újra elindultak a Lábbusz járatai Sepsiszentgyörgyön, a kísérők várják a gyerekeket a megszokott gyűjtőpontokon, hogy együtt sétáljanak a parkba a reggeli közös fotóra, majd az iskolába. A szervezők idénre is számos újdonságot, meglepetést és játékot ígérnek.

Hirdetés
Hirdetés

Tavaly májusban indult a Lábbusz program Sepsiszentgyörgyön, azóta több száz gyerek és önkéntes szülő kapcsolódott be, akik minden reggel gyalog mennek az iskolába, követve a menetrendet, útvonalat. Székely Kincső ötletgazda korábban úgy értékelte, elérték céljukat, hiszen egyre többen választják ezt a közlekedési módot reggelente, a gyerekek szívesen sétálnak iskolába, és a szülők is szívesen csatlakoznak önkéntesként. Az elmúlt tanévben átlagosan mintegy 140 gyermek sétált reggel az iskolába, de olyan nap is volt, amikor rekordszámú, 200 gyermek vett részt a programban.

A gyerekek nagyon kitartóak, nemcsak a tavaszi napsütésben, hanem télen, a leghidegebb napokon is gyalog indultak el minden reggel. A projekt sikere abban is rejlik, hogy az elmúlt egy év során 556 önkéntes vett részt és kísérte iskolába őket. Az önkéntesek között voltak a helyi sajtó munkatársai, színészek, tűzoltók, orvosok és ápolók, nővérek, elöljárók, a kutyamenhely munkatársai és sokan mások.

A program folytatódik, sőt ettől a tanévtől újabb útvonalakkal bővül, új önkéntesekkel, és remélhetőleg egyre több gyerekkel. A menetrend ugyanaz, minden reggel előre meghatározott útvonalakon haladnak át, az indulás a sárga színnel kijelölt gyűjtőpontoktól kezdődik, ahol az önkéntesek várják a gyerekeket, minden csoportot két felnőtt kísér. Jelenleg hat útvonal van a város több részéről, de ezeket kibővítik a következő időszakban, hogy minden iskola elérhető legyen gyalogosan. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.