Felhívás!

Elhunyt dr. Páll Andor

Elhunyt dr. Páll Andor Kovászna megye

Tragikus előzmények után, egy súlyos baleset során szerzett sérülései következtében életét veszítette a berecki dr. Páll Andor nagyvállalkozó, mecénás. Az üzletembernek 67 évet adott a Fennvaló.

Az 1953. november 9-én született dr. Páll Andor Felsőháromszék egyik nagyvállalkozójának számított, többek között az 1991-ben indított Toro Impex céget igazgatta. Neve nem ennek kapcsán került be a köztudatba: a környéken levő települések nagylelkű támogatója volt, igazi mecénásalkat. Ritka volt az olyan közéleti esemény, ahol a neve ne hangzott volna el, rendezvényeket karolt fel, épületek megújulásához járult hozzá, köztéri stációk készültek adományaiból. Akkor is adott a köznek, amikor mások meghúzták a nadrágszíjat. Ember volt egy embertelen, sokszor igazságtalan világban, ahol a művelődés, a kultúra csak így maradhat fent, a települések így fejlődhetnek – a hozzá hasonló Embereknek köszönhetően. Nem utolsósorban jelentős munkaadó volt: a környéken levő cégeinél jó pár tucat embernek biztosított munkahelyet.

Dr. Páll Andor az egyházi életben is tevékeny szerepet vállalt, ezért a berecki egyházközség saját halottjának tekinti. Temetésére holnap 16 órakor kerül sor Bereckben: az engesztelő szentmisét követően a helyi temetőben helyezik örök nyugalomra.

Szerkesztőségünk őszinte részvétét fejezi ki családjának.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások