Felhívás!

Elek apót „vitték” Egerbe

Elek apót „vitték” Egerbe Kovászna megye

Az egri Szépasszony-völgyben mutatta be Székelyföld gyöngyszemeiként kulturális és gasztronómiai értékeit Kovászna és Hargita megye a hétvégén.

A szorosabb magyar–magyar kapcsolat megteremtése és működtetése céljából megálmodott népművészeti forgatag az egri Szüret részeként immár nyolcadik alkalommal fogadta a látogatókat. A Heves Megyei Önkormányzat tizenhét éve ápol testvérmegyei kapcsolatot Kovászna megyével.

Kovászna megye képviseletében Fazakas András Levente megyei tanácsos mutatta be a háromszéki stand kínálatát. Mint mondta, Háromszéken Benedek Elek-emlékévet ünnepelnek a kiváló erdővidéki író és mesemondó, lapszerkesztő születésének 160. évfordulójára emlékezve. „Azt szeretnénk, hogy mindazok az értékek, amelyek Benedek Elek életművében megtestesülnek – mint a tehetségek korai felismerésének jelentősége, a kultúra iránti elkötelezettség, a tenni akarás, az összefogás és a hűség – kerüljenek előtérbe” – fogalmazott.

Ennek jegyében Elek apó életművébe nyerhettek bepillantást az érdeklődők a mesekönyveken, kiadványokon és életmű-kiállításon keresztül, valamint a gyermekeket tematikus kézműves foglalkozás is várta a kisbaconi Bodvaj Egyesület jóvoltából. A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház két alkalommal játszotta a Buták versenye című, Benedek Elek meséi alapján készült előadását. A háromszéki sátor programját a Kovászna Megyei Művelődési Központ biztosította. 

(KMT-sajtóiroda)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.