A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Elegendő a hóoldószer

Elegendő a hóoldószer Kovászna megye

Több megye útkarbantartása is bajba került a parajdi sóbánya dolgozóinak sztrájkja miatt, a szomszédos Brassóba például Szeben megyéből importálnak oldatot. Kovászna megyében még van tartalék, ugyanakkor a bányászok ismét felvették a munkát.
Az utak járhatóvá tételére használt sót és csúszásgátló anyagokat a legtöbb erdélyi város Parajdról szerzi be idén is. Az Agerpres tájékoztatása szerint a parajdi bányászsztrájk miatt a szomszédos Brassó bajba került, ugyanis mindössze 328 tonna homok, só és kalcium-klorid állt rendelkezésükre az utak takarításához. Ezért Szeben megyétől kértek 250 tonna sót, és rákészültek, hogy amennyiben elhúzódik a sztrájk, más megyéktől is segítséget kérjenek (azóta a belügyi figyelmeztetésre talán abbahagyták, szerdán a vezérigazgató azt mondta, reméli, hogy visszaállnak munkába a bányászok – szerk.).
A sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat is a parajdi bányától szerzi be a megfelelő sómennyiséget a téli időszakra, a vásárlás eddig nem ütközött problémába – mondta megkeresésünkre Székely Kincső, a vállalat munkatársa. Hozzátette: egy rövidebb, intenzív hideg, csapadékos időszakra még van tartalékuk, viszont fontos kiemelni, hogy a Tega Rt. nem csak sóval dolgozik, hanem folyékony kalcium-kloridot is használ az utak síkosságmentesítéséhez, ezt Borzești-ről szerzi be a vállalat. A napokban beállt, –10 Celsius-fokot is meghaladó hőmérséklet esetében is ezt az oldatot használták, mivel a leggyakrabban használt útszóró só által képzett oldat –7 Celsius-fok körül már elkezd megfagyni, míg a kalcium-klorid 30%-os oldat még akár mínusz 42 foknál is folyékony állapotban marad. Ugyanakkor a kalcium-klorid környezetbarátabb, nem károsítja a növényzetet és az aszfaltot úgy, mint a hagyományos útszóró só. Alkalmas megelőző kezelésre és utókezelésre, hóréteg, jégpáncél olvasztására is.
A Tegánál egyébként mintegy 60 olyan ember dolgozik, akik a hóeltakarításért felelnek. A 60 személy munkaideje hajnali 4-kor kezdődik, a készenléti sofőrök váltásban dolgoznak, este 5-től és 7-től lépnek szolgálatba. A késő esti, éjszakai havazások alkalmával már éjjel kettőkor kezdődik az első műszak.
Emellett a humánerőforrás-állomány kiegészül a gépparkkal, 8 kicsi járdaseprő géppel és 8 különböző méretű hókotró géppel rendelkeznek. Tavaly a hótalanítási munkálatok során összesen 1350 tonna szilárd csúszásgátló anyagot és 300 tonna folyékony CaCl-oldatot használtak fel. Tavaly, a téli időszakban több mint 57 napon át volt negatív hőmérséklet, emiatt csaknem kétszer annyiszor, vagyis 40 alkalommal kellett mozgósítani a rohamcsapatot, mint a 2016-os télen, amikor csak 21 alkalommal volt szükség síkosságmentesítésre. A havas járdafelületek megtakarítása gépi és kézi erővel történik, a kézi munkaerővel takarított részek 30.985 négyzetmétert, a géppel megtisztítottak pedig 49.482 négyzetmétert tesznek ki városszerte. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.