Elbírálók kerestetnek

Elbírálók kerestetnek Kovászna megye

A tanügyminisztérium felhívást tett közzé tanárok válogatására, akik elbírálják a 2017–2018-as tanévtől érvényes tankönyvtervezeteket. Kiss Imre főtanfelügyelő szerint „erősen kétséges”, hogy ezek szeptemberre elkészülnek.    

Az értékelőknek olyan tanároknak kell lenniük, akik az illető tantárgyat az adott ciklusban tanítják, elsőbbséget élveznek az első tanügyi fokozattal rendelkező pedagógusok.
– Ez minisztériumi hatáskör, a megyei tanfelügyelőségnek nincs rálátása. Most zajlanak a tankönyvlicitek is, és tulajdonképpen helyes, hogy előre beszervezik a bírálókat is, hogy amikor a tankönyv előállt, azonnal munkához láthassanak. Ezzel együtt erősen kétséges, hogy ebből tankönyv lesz szeptemberre. Én már annak is örülnék, hogyha a második félévre elkészülnének – mondja a főtanfelügyelő.

A tanárok március 13-a és 23-a között jelentkezhetnek, a válogatást április 3-a és 7-e között tartják, az eredményeket április 10-e és 14-e között teszik közzé – tájékoztat a közlemény. A most negyedikes gyerekek már az előkészítőt az új tantervvel kezdték, de tankönyvük eddig egyszer sem volt. Félő, hogy ez a helyzet most sem változik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.