Felhívás!

Elballagnak a végzősök

Elballagnak a végzősök Kovászna megye

Még némi bizonytalansággal a részleteket illetően, de bizonyossággal az ünnep megléte felől, szervezik a ballagási ünnepségeket a sepsiszentgyörgyi középiskolák.

Leghamarabb a Mikes Kelemen Elméleti Líceum búcsúztatja 78 végzősét: e szombaton, május 22-én reggel 9 órától kezdődően a Krisztus király templom udvarán tartják a ballagást. Ez tavaly is így volt, akkor a járványügyi szabályok nem tették lehetővé az iskolák udvarán a gyülekezést, de a templomudvaron szép ünnepélyen vehettek részt a diákok és rokonaik. A hely korlátozottsága miatt viszont idén is ajánlott, hogy egy diák részéről legfeljebb négy rokon vagy ismerős legyen jelen.
Ugyanaznap, május 29-én 10 órától a Puskás Tivadar 36 szaklíceumi végzőse, számítógép-vezérlésű szerszámgépkezelő technikusok és elektronikai technikusok ballagnak, az ünnepség helyszíne az iskolaudvar lesz.

A Székely Mikó Kollégiumban három végzős osztályban 90 diák készül az ünnepélyes búcsúzásra: a református vártemplom udvarán lesz számukra ökumenikus ballagási istentisztelet (rossz idő esetén a templomban lesz megtartva).

A Berde Áron Gazdasági Líceum az intézmény udvarán szervezi meg a ballagási ünnepséget, amelynek dátumát június 5-re tűzte ki a vezetőség, azzal a reménnyel, hogy addig még további enyhítéseket is jóváhagy a kormány.

A Református Kollégium is június 5-én ballag, évek múltán visszatér a Református Vártemplomba, ahonnan a felújítás idejére átköltöztek a belvárosi református templomba, illetve tavaly a gyülekezeti ház udvarára. Az 50 végzős és még 100 szülő is befér a felújított templomba, kívül pedig kivetítőn követheti az ünnepséget a többi meghívott. Ha véletlenül radikálisan és rossz irányba fordulna a járványügyi helyzet, akkor a ballagáson csak a diákok lennének jelen a templomkertben. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások