Felhívás!

Elballagnak a végzősök

Elballagnak a végzősök Kovászna megye

Kinek hamarabb, kinek lassabban, de eltelt a tanév, a végzősök a közeli hétvégéken kiteszik a pontot az iskolás éveikre, és búcsút vesznek intézményeiktől. Pénteken már hangosan szólnak a csengők egyes középiskolások számára.

Kézdivásárhelyen a ballagások sorát a Gábor Áron Szakképző Líceum diákjai kezdik holnap 10 órától, ahol két nappali, két esti és két szakiskolai osztályának 139 diákja búcsúzik. Május 21-én, szombaton 11 órától a református templomban a Református Kollégium természettudományok-, illetve reformátusvallás-osztályainak 60 végzőse.

Május 27-én 10 órától a Nagy Mózes Elméleti Líceum négy osztályának 110 tanulója búcsúzik az alma matertől, továbbá az Apor Péter Szaklíceum két nappali, egy esti líceumi és három szakiskolai osztálya 146 (64 nappali és esti, 82 szakiskola) véndiákjainak szól az utolsó csengő. Ugyanaznap 12 órától a Bod Péter Tanítóképző filológia és tanítóképző szakos osztályának 56 végzős diákja is búcsúzik iskolájától a református templomban.

Sepsiszentgyörgy

A Székely Mikó Kollégium kivételével minden magyar középiskola jövő hétvégén szervezi meg a ballagást, azaz május 27-én és 28-án. A Mikó most szombaton az iskolaudvaron búcsúztatja végzőseit, az ünnepség 9 órakor kezdődik.

Jövő pénteken 10 órától a Plugor Sándor Művészeti Líceum tart ballagási ünnepséget a Krisztus király templomban, 28-án, szombaton a hagyomány szerint a Református Kollégiumét a belvárosi református templomban 10 órától, a Mikes Kelemen-líceumét 9-kor tartják az iskolaudvaron, a Berde Áron Gazdasági Líceumét a Krisztus király templomban 10 órától.

A Puskás Tivadar Szakközépiskola is az iskolaudvaron búcsúztatja érettségizőit. A megyeszékhelyi román középiskolák közül a Constantin Brâncuși Szaklíceumban 27-én, pénteken 10-kor, a Mihai Viteazul Főgimnáziumban szombaton 10-kor kerül sor a maturandusra, mindkét esetben az iskolaudvaron.

Barót

Baróton, a Baróti Szabó Dávid Iskolaközpontban május 28-án, szombaton, rendezik a ballagási ünnepséget 9 órától. Idén három osztály, a társadalom, valamint a természettudományok és a környezetvédelem szak összesen 55 diákja ballag el. A szakiskolások később, július 2-án ballagnak, ott két osztály, a szállodaipari és az autószerelői szakok összesen 48 diákja végez idén.

Kovászna

A Kovászna városi Kőrösi Csoma Sándor Líceum is jövő szombaton, május 28-án tartja ballagását 10 órai kezdettel. Idén összesen 82 tanuló int búcsút alma materének, akik négy – két magyar és két román tagozatos – osztályban végeznek. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.