Felhívás!

Elballagnak a diákok

Elballagnak a diákok Kovászna megye

Amint szerdai lapszámunkban már megírtuk, Szentgyörgyön is van bizonytalanság a részleteket illetően, de az időpontokat már leszögezték, hasonlóképpen lesznek ballagási ünnepségek a kézdivásárhelyi, baróti és kovásznai iskolákban is. A kicsengetési kártyákat már osztják a végzősök, és a szabályokat betartva ünnepi ebéden is részt vehetnek.

A céhes városban leghamarabb a Gábor Áron Szakképző Líceum búcsúztatja 80 nappali tagozatos végzősét: május 28-án fél 10-től kezdődően a református templomban tartják a ballagást, így rossz idő esetén sem merülhet fel akadály. Ugyanazon a napon, jövő pénteken ballag a Bod Péter Tanítóképző 56 diákja is, az ünnepség déli 12 órakor kezdődik, szintén a református templomban.
A Nagy Mózes Elméleti Líceum négy végzős osztályában 106 diák készül az ünnepélyes búcsúra június 4-én (pénteken). Reggel 8 órától szentmisén vesznek részt a ballagók, ezt követi az osztályfőnöki óra, 10 órától az ünnepség. Az Apor Péter Szakközépiskola 132 diákja is aznap 10 órától búcsúzik, az ünnepséget az intézmény udvarán tartják, rossz idő esetén a református templomba kerül át a ceremónia.
A ballagások sorát a Református Kollégium zárja június 5-én 11 órától, ahol 62 végzős diák lép ki a nagybetűs életbe. Az ünnepséget a református templomban tartják. Ha véletlenül rossz irányba fordulna a járványügyi helyzet, akkor a ballagási program változhat.

Baróton június 5-én, szombaton rendeznék a ballagást a Baróti Szabó Dávid Líceumban – tudtuk meg Derzsi-Ráduly Kázmér igazgatótól. Hangsúlyozta, a forgatókönyv még nem biztos, az attól is függ, vezetnek-e még be lazításokat járványügyben, ők mindenesetre két, egy lazább és egy szigorúbb változattal is készülnek. A szakiskolások ballagását később, július 3-án tartanák.

A Kovászna városi Kőrösi Csoma Sándor Líceumból idén négy osztály ballag, két magyar és két román tagozatú. Összesen 81 diák int búcsút alma materének. Becsek Éva igazgatónő elmondta, ha a törvény megengedi, akkor június 5-én, szombaton az iskolaudvaron szervezik meg a ballagást, rossz idő esetén a tornateremben. Mivel kültéren 300 személy gyülekezhet, diákokként maximum 2 családtag vehet majd részt, de a törvények addig még változhatnak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. május 22., 1:18
    ÉRTÉKELÉS: 12

    A Nagy Mózes kapcsán, mindenki a saját hibájából tanul, de a tavaly végzős diákok, akik a felső vezetés hibájából egy maradandó élményt vesztettek el. Fel szeretném hívni az emberek figyelmét egy korrupt, beteg rendszerre, még az iskolán belül is, ahol csupán 1-2 embernek lehet szava különböző politikai hatalmak miatt.