Hirdetés
Hirdetés

Együtt hangolódni az ünnepre

Együtt hangolódni az ünnepre Kovászna megye

Szerdán nyitotta meg kapuit, ma még látogatható a kézdivásárhelyi Wegener parkban a helyi önkormányzat által rendezett karácsonyi gyermekváros. A sportcsarnok előtti térről elköltözött harmadik kiadáson a kicsik és szüleik az előző években megszokott minőségi programokkal hangolódhatnak a közelgő ünnepre.

A háromnapos eseménynek nemcsak a helyszíne változott meg, hanem a szervezője is, mely ezúttal a korábbi szervező Wegener Pro Sanitate Alapítvány főtámogatását és a Kézdivásárhelyi Aktív Nők Egyesülete partnerségét élvező helyi önkormányzat. A több egyesület, továbbá helyi kulturális és oktatási intézmények összefogásával létrehozott rendezvény nyitónapján az óvodások fát díszítettek, a Trixikidz Egyesület tagjaival játszhattak, majd miután a Manócska-napközi madáretetőit kihelyezték, Gozefini, a bűvész trükkjein ámulhattak. Tegnap a Zöld Nap Egyesülettel pöröghettek a családok, majd a Nagy Mózes Gimnázium zenekara hangolta őket karácsonyra dalaival és az Aktív Nők, valamint a Helen Doron-nyelviskola jóvoltából szórakozhattak angol zenés játékokkal. Ma 17 órától a városi könyvtár szervezésében szállhatnak a mesék szárnyán, majd a kantai templom énekkara és a Zarah Kids népdalcsoport előadása után a rendezvénysorozat a betlehemi láng átadásával zárul.

Hirdetés
Hirdetés

Emellett 17 és 19 óra között a kicsik találkozhatnak a Mikulással, üzenhetnek az angyaloknak, megcsodálhatják az élő betlehemet, állatokat simogathatnak, tehetnek egy kört a kistraktor-vontatta kocsikon, ajándékokat szerezhetnek be a vásári sarokban, ugyanakkor fel is ajánlhatnak a rászoruló családoknak.

Ménessy Kinga Kitty szervező lapunknak így nyilatkozott:

– Meggyőződésem, hogy amikor a Wegener Pro Sanitate Alapítvány megálmodta ezt a helyet, az volt a céljuk, hogy a park minél több alkalommal megteljen élettel. A park időközben a helyi önkormányzat adminisztrálásába került, így nekünk is célunk, hogy azt, amit ők megálmodtak, továbbvigyük. Nem csak ezt a programot tervezzük ide, legalább évszakonként tartanánk egy-egy nagyobb rendezvényt. Jelen eseménysorozat középpontjában a gyerekek állnak, és az előző két kiadás receptjét úgy mentettük át, ahogy kaptuk. Úgy vélem ugyanis, a jól bevált formulát nincs értelme megváltoztatni, legfeljebb finomítunk rajta, ahogy ezúttal a Zarah Moden és a New Fashion készruhagyárak alkalmazottjai segítségével gyönyörűen feldíszítettük a parkot, talán még vonzóbbá téve a rendezvény helyszínét, mint előző években a sportcsarnok előtti teret.

Bakk-Vitális Kingát, a New Fashion és Zarah Moden készruhagyárak vezérigazgatóját és a főtámogató Wegener Pro Sanitate Alapítvány elnökét a helyszínváltoztatásról és a szervezés stafétájának átadásáról kérdeztük.

– A park átadása után jött a gondolat, hogy a gyerekvárosnak ennél szebb helyszínt nem találhatnánk. Idén átadtuk a helyi polgármesteri hivatalnak a stafétát, és ez így helyes szerintem, hiszen az önkormányzat hivatott arra, hogy a kicsiknek gyerekvárost szervezzen. Idén is kitűnően együttműködtünk, elosztottuk a feladatokat, és örülök, hogy sok gyerek van jelen, akik jól érzik magukat. A lényeg, hogy együtt legyünk, és közösen hangolódjunk a közelgő karácsonyra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük