Hirdetés
Hirdetés

Egyszerűbb jegyet venni

Egyszerűbb jegyet venni Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Multi-Trans közszállítási vállalat is csatlakozott a 24Pay alkalmazáshoz, így most már a megyeszékhelyen is lehet online buszjegyet vásárolni. Az online vásárlást a jövőben kiterjesztenék a bérletekre is.

Hirdetés
Hirdetés

A 24Pay applikáció segítségével ezután online is lehet jegyet váltani a sepsiszentgyörgyi buszokra, akár a városi, akár a sugásfürdői járatokra. Tittesz Zoltán, a közszállítási vállalat igazgatója lapunknak elmondta: szükségét érezték annak, hogy bevezessék az internetes jegyvásárlást, mivel a városi közszállítás megújul nemsokára, és ez is a projekt része. Ugyanakkor köztudott, hogy a fiatalabb nemzedék inkább vásárol jegyet a telefonján keresztül, mert így egyszerűbb és könnyebb is az utazás.

Az online jegyvásárlás egyszerű: mindössze a 24Pay alkalmazást kell letölteni a mobiltelefonra, majd azon belül kiválasztani a közszállítás kategóriát, ott pedig Sepsiszentgyörgyöt. Ezt követően lehet jegyet választani, akár többet is, majd bankkártya-azonosítással lehet kifizetni a vásárlást. Az igazgató elmondta, az így vásárolt jegy 45 percig érvényes, az ellenőrzésnek pedig két módja van. Az egyik, hogy felszálláskor a buszvezetők megnézik a megvásárolt és letöltött jegyet, aminek érvényességi idejét egy számláló jelzi a jegy mellett. Ugyanakkor, a jegyen egy QR-kód is található, a sofőrök telefonján pedig egy ehhez illő alkalmazás, így a kód beolvasásával is érvényesíthetjük az online jegyet. A jegy egyébként a 45 perces időkeret után eltűnik, már nem használható, ugyanis az alkalmazás archiválja.

Tittesz Zoltán arról is beszámolt, hogy Sepsiszentgyörgyön nem nőttek a buszjegyárak az elmúlt időszakban, a környékbeli városokhoz képest itt a legolcsóbb a jegy. Egy buszjegy egyébként 4 lejbe kerül, és két utazásra jogosít fel, de 17 lejért tízes csomagot is lehet vásárolni. Amennyiben jegy nélkül szállunk fel a buszra, úgy a sofőrtől kell vásárolni, ott azonban 4 lejbe kerül egy út. Az igazgató szerint indokolt lenne a drágítás, de ez a városi tanácstól függ, nem a cégtől, ugyanis a finanszírozás nagy részét onnan kapják, mivel a helyi közszállítási vállalat nem profitorientált.

Ami a bérleteket illeti, a sepsiszentgyörgyi diákok ingyen buszozhatnak, ehhez azonban ki kell váltani minden hónapban a bérletet, amit csak az ellenőrző első oldalának másolatával adnak ki, ugyanis csak így igazolható, hogy sepsiszentgyörgyi diák az illető. Az egyetemisták 50 százalékos kedvezményben részesülnek, így nekik 30 lej a havi bérlet, 1400 lejes nyugdíjig ingyenes az utazás, az fö-lött pedig 50 százalékos az engedmény, azaz 30 lej a bérlet egy hónapra. A bérleteket Sepsiszentgyörgyön lehet kiváltani a vasútállomásnál található bódéban, a központban található bódéban, illetve a Gólya utcai végállomáson. A jövőben tervezik, hogy a teljes árú bérleteket is lehessen megvásárolni a 24Pay applikáción keresztül – mondta még az igazgató.

Fotó: Facebook/Multi-Trans

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások