Felhívás!

Egymillió lej van rá

Tegnap a svájci HEKS Alapítvány képviselőivel találkoztak és egyeztettek a megyei önkormányzat vezetői a Háromszéken zajló After school-program kapcsán.

Matthias Herren, a HEKS Alapítvány romániai munkacsoportjának az elnöke, Emanuel Țipu, az egyesület romániai alapítványának irodavezetője és Ioan Vlasa, a FAER Alapítvány igazgatója a megbeszélésen elégedetten nyugtázta az Erdély hét megyéjében, köztük Háromszéken is több mint 1500 gyereket érintő, sikeresen zajló program eredményeit. Kovászna megyében az idén a program össz­értéke 1 millió lej, ennek 50 százalékát a HEKS Alapítvány, 25–25 százalékát pedig a megyei, valamint a helyi önkormányzatok biztosítják.
A tanórák utáni iskolaprogram elindítója és finanszírozója, a svájci alapítvány képviselői Románia viszonylatban hosszú távon gondolkoznak. Terveik között szerepel, hogy a helyi közigazgatási egységek, iskolák és egyházak együttműködésével vigyék tovább a projektet 2018 után is, amelyben a legmeghatározóbb szerepet a megyei és a helyi önkormányzatok töltik be. Szeretnék, ha a délutáni tanítás az iskolai oktatás részévé válna, de természetesen nem akarják a már–  leginkább városokon – működő csoportok szerepét átvenni. Ehhez a társadalmi, strukturális változáshoz elsősorban megyén belüli igényfelmérésre van szükség, fejtette ki Matthias Herren.
A találkozón leszögezték, létrehoznak egy szakemberekből álló munkacsoportot, június végéig pedig elkészítik a megyei igényfelmérést. Azt is megbeszélték, hogy a továbbiakban is folytatják az eddig eredményesnek bizonyult együttműködést.
Háromszéken 17 csoportban több mint 350 gyerek részvételével zajlik délutáni oktatás Kovászna Megye Tanácsa támogatásával, ahol a gyerekek a tanítás mellett meleg ebédben is részesülnek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.