Hirdetés
Hirdetés

Egyházakat, sport és kulturális rendezvényeket támogatnak

Egyházakat, sport és kulturális rendezvényeket támogatnak Kovászna megye

Barót önkormányzati képviselő-testülete csütörtöki rendkívüli tanácsülésén egyházak, sport- és kulturális rendezvények támogatásáról is döntött.

Hirdetés
Hirdetés

A városatyák egyebek mellett elfogadták az önkormányzathoz benyújtott sport- és kulturális tevékenységek szervezésére, illetve az egyházak támogatására irányuló pályázatok finanszírozását, beleegyeztek, hogy a település továbbra is vegyen részt az Alutus Régió Egyesület akciócsoport tevékenységében, és több baróti és a városhoz tartozó tanintézmény épületének, illetve melléképületeinek, továbbá a városi kórház belgyógyászata felújítását célzó beruházások konceptuális jegyzékére és tématervére is rábólintottak.

Egyházak támogatására 40 ezer, sporttevékenységekére 175 ezer, míg kulturális tevékenységek finanszírozására 345 ezer lejt osztanak szét az igénylést benyújtó egyházak, civil szervezetek és fizikai személyek között. „Az egyházak, illetve a sporttevékenységek esetében a kiírt összegre érkeztek igénylések, tehát ott minden pályázó 100 százalékos támogatásban részesült, míg a kulturális programok szervezésére mintegy 200 ezer lejjel nagyobb volt az igénylés az odaítélt keretösszegnél” – jegyezte meg a határozattervezeteket előterjesztő Benedek-Huszár János polgármester.

Korábbi fotó: Demeter Zoltán

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. május 12., 6:45
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ismet bologatnak,mint a ven eperfa lombja.Nem is tudom,minek mennek oda,ezt el lehetne intezni a jelenletuk nelkul is.A polgi elmondja,megszavazza,elfelejti.A tobbi csak disz.

  • User
   Dátum: 2023. május 17., 8:41
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Ha vita van, akkod kötekedik s akadékoskodik, aki kérdez. Ilyenkor felróják, hogy nincs összhang.
   Na, ez aztán jobb összhang biztosan. Valószínűleg így mindenki meg van elégedve, hogy a tanácsban érdemi kritika, komolyan vehető ellenzékiség, szakmai vita, város jövőjéről szóló konfliktus alig van.
   Nem ezért volt forradalom 89-ben! Nem ez a demokrácia! A demokrácia több a rendszerkiszolgálásnál, kritikamentes bólogatásnál.