Felhívás!

Egyértelmű törvény kell

Egyértelmű törvény kell Kovászna megye

Az RMDSZ egy bizottsága hamarosan elkezdi a munkát a szimbólumhasználatot szabályzó kezdeményezések ügyében, és ugyanakkor törvénymódosításokat dolgoznak ki az anyanyelvhasználat garantálása érdekében. Benkő Erika szerint egyértelmű törvényre van szükség, hogy a székely zászlót hová lehet kitűzni.

Benkő Erika háromszéki parlamenti képviselő sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy tagja annak az RMDSZ-es munkabizottságnak, amely az anyanyelvhasználattal kapcsolatos törvénymódosításokat készíti elő, annak érdekében, hogy az erdélyi magyarság nyelvi jogai valóban biztosítottak legyenek, és ne kelljen folyamatosan a bíróságra járni, hogy élni lehessen ezekkel.
– Nagy megtiszteltetés, hogy ebben a bizottságban dolgozhatok, mert számomra az erdélyi magyarság nyelvi jogainak a biztosítása és bővítése egy kiemelt feladat a parlamentben, ezt egy sarkalatos kérdésnek tartom – hangsúlyozta a képviselő. Ugyanakkor, fűzte hozzá, hamarosan elkezdik a szimbólumhasználattal kapcsolatos munkálatokat is, ennek az RMDSZ-munkacsoportnak is tagja szeretne lenni, mert „lényeges a közösségünk számára, hogy végre nyugodtan használhassuk a székely zászlót. A törvény e tekintetben legyen egyértelmű, hogy hogyan, milyen körülmények között és hová lehet kitűzni.”

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.