Felhívás!

„Egyedül az számít, játszunk-e”

„Egyedül az számít, játszunk-e” Kovászna megye

Szombaton és vasárnap a Prima Sportegyesület bázisán tartották meg az idei Bardoc községi napokat, melyet igazi örömünnepként éltek meg a mulatozásra szomjazó helybéliek.

„Nem az számít, hogy nyerünk vagy éppen veszítünk, még az sem fontos, hogy jók vagyunk-e. Egyedül az számít, hogy játszunk-e” – áll a bardoci Prima Sportegyesület öltözőjének falán az egyesület fennállásának 60. évfordulója alkalmából, 2014-ben elhelyezett emléktáblán, egy kicsit odébb pedig, a focipálya mellett, a Lőrincz Zsigmond volt kovásznai polgármester, az egyesület támogatója emlékét őrző kövön a következő, Szabó Magdától származó idézet olvasható: „Ott kezdődik a nagyemberség, hogy az ember észreveszi, hogy mások is élnek a földön őkívüle, és amit tesz, úgy teszi, hogy nemcsak magára gondol, hanem másokra is.”

E két gondolat szellemétől áthatva rendezték meg szombaton a bardoci községnapok alkalmából idén is a Lőrincz Zsigmond labdarúgó-emlékkupát, melyen ezúttal, mint azt Tókos Jenőtől, a sportegyesület vezetőjétől megtudtuk, három csapat vett részt, negyven éven felüli „öregfiúkkal”: Bardoc, Barót és Kovászna. A kétszer 20 perces meccseken a következő eredmények születtek: Barót – Kovászna 2-1, Kovászna – Bardoc 2-2 és végül Bardoc – Barót 0-0. A kupát tehát idén Barót nyerte 4 ponttal. A meccsek után a csapatok virágkoszorút helyeztek el Lőrincz Zsigmond emlékművénél. Koszorúzott a bardoci polgármesteri hivatal, a bardoci közbirtokosság, a bardoci református egyházközség, a sportegyesületek és a Lőrincz család.

A községnap a délutáni órákban különböző programokkal folytatódott a sporttelepen. Az ezeket felkonferáló Balázsi Dorka, majd az ünneplőket köszöntő Balázsi Dénes polgármester és a szervezők nevében szóló Tókos Jenő egyaránt úgy vélték, a falu népe ismét boldog, hogy együtt lehet és ünnepelhet a hosszúra nyúlt karanténidőszak után, a községi nap megszervezése a régi kerékvágásba való visszatérést jelenti. Kifejezték ugyanakkor köszönetüket a szervezőknek, Tókos Jenő pedig a támogatók hosszú sorát is felolvasta, akik nélkül nem jöhetett volna létre a faluünnep. „Óriási szervezőmunka áll a háttérben” – fogalmazott.

Ennek gyümölcse pedig látszott is az ünnepen: ottlétünk alatt legalábbis a jó hangulat uralkodott, a sörsátrak alatt sokan ültek és beszélgettek, a színpadon pedig egymást követték a fellépők: először az abásfalvi zenészek, aztán a 2002-ben alakult olaszteleki Hajnalcsillag néptánccsoportnak tapsolhatott a közönség, melynek kicsi-, közép- és nagycsoportos táncosai ropták. Az est során a baróti Háttérzaj együttes, Kolumbán Sanyika, majd Tamás Gábor léptek fel, a szombati nap utcabállal zárult. A sporttelepre kilátogatókat vasárnap is tánccsoportok, egyéni előadók színes fellépései várták.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások