Felhívás!

Egy nap után: öt fertőzött az iskolákban

Egy nap után: öt fertőzött az iskolákban Kovászna megye

Egy nap telt el az iskolakezdés óta, négy diák és egy tanár már elkapta a koronavírust – tájékoztat a tanfelügyelőség. Jelenleg 79 tanuló és hat pedagógus elkülönítésben van, további 13 diák és 6 tanár pedig karanténban. 

A tájékoztatás szerint egy hatodik osztályt vezető osztályfőnök esetében derült ki, hogy fertőzött, illetve  két osztály került át távoktatásra, mert diákok fertőződtek meg koronavírussal. Összesen négy diáknak és egy tanárnak lett pozitív teszteredménye az első nap után. 

Az érintett két hatodik és egy 12. osztály a piros forgatókönyv szerint, azaz online folytatja a tanulást. Ugyanakkor, Kovásznán a Kőrösi Csoma Sándor iskola egyik tanítója is házi izolálásban tartózkodik, így ott is ugyanez a forgatókönyv érvényesül. 

A tanfelügyelőség közleménye szerint jelenleg hét Kovászna megyei tanintézet 79 diákja van lakhelyi elkülönítésben, három tanintézet 13 tanulója pedig intézményes karanténban tartózkodik. A megyében hat iskola  hat tanára van lakhelyi elkülönítésben, öt tanintézet hat munkatársa karanténban, egy pedagógus pedig  koronavírus fertőzött. 

Háromszéken tegnap 220  iskolában zöld forgatókönyv szerint kezdődött a tanév, 83 tanintézetben a sárga forgatókönyv szerint hibrid oktatással vettek részt a diákok az órán.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. szeptember 15., 21:09
    ÉRTÉKELÉS: -4

    Miert nem a betegekkel foglalkoznak, csak az aki beteg, tuneteket mutat, szoljon mar valaki ezeknek hogy az a elhiresult PCR-teszt ossze vissza eredmenyeket hoz, nem erre volt kitalalva, hadjanak fel mar ezen a boszorkany uldozesen, szin tiszta kozepkor!! Voltak es lesznek jarvanyok, virusok, mit akarnak egy ronyal a pofankon eljuk le a hatralevo eletunkot, mert azzal ijezgetnek hogy jarvanyveszely, adjak vissza a regi eletunkot a sors majd eldonti mi var rank!