Felhívás!

Egy éve lejárt mandátummal

Egy éve lejárt mandátummal Kovászna megye

Az RMDSZ baróti, városi szervezetében legutoljára 2015 áprilisában tartottak tisztújítást. Úgy tudjuk, a megválasztottak mandátuma négy évre szólt, vagyis rég lejárt, ennek ellenére a városi szervezetben még nem tartottak újabb tisztújítást.

Váncza Tibor Erdővidék-széki elnök szerint Háromszék más városaiban ezekre már sor került, következett volna Barót is, de most a járványhelyzet közbeszólt, így egyelőre nem tudni , hogy Baróton, vagy Erdővidék községeiben mikor tartják meg az esedékes tisztújító közgyűléseket.

A baróti városi RMDSZ szervezetről, annak szervezeti felépítéséről, a felépítés folyamatáról mindenesetre kevés a nyilvános információ, legutóbb például februárban vizet kavart annak a választmányi listának az összetétele,mely a polgármesterjelölt személyéről volt hivatott dönteni.

Az RMDSZ alapszabályzata szerint viszont, a városi szervezet önállóan állapítja meg saját belső felépítését, így ennek a bővített választmánynak az összetételéről is maga a városi szervezet dönthetett. Az a helyi tanácsosokból, a város megyei tanácsosaiból, az ifjúsági szervezet képviselőiből (3 tag) ,a nőszervezet képviselőiből (3 tag) , és a Baróthoz tartozó falvak képviselőiből áll.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.