Édességek után a sport az első

Édességek után a sport az első Kovászna megye

Különböző rendezvények megszervezéséhez több társulási szerződés megkötését is jóváhagyta tegnapi ülésén a városi tanács. Így a hamarosan sorra kerülő kürtőskalács-fesztiválra és a közeledő sportnapokra is pénzt és munkát áldoz az önkormányzat.

A harmadik kürtőskalács-fesztiválra jövő hétvégén, szeptember 13. és 15. között kerül sor Sepsiszentgyörgy főterén, erre 100 ezer lejt szán a város, és ugyanannyival járul hozzá a főszervező, az Agrosic Közösségek Közötti Társulás. Pontosabban az Agrosic saját költségvetésből 10 ezret, a szponzoroktól származó támogatásból további 90 ezret költ az eseményre.

Az Equites Sportklub Egyesület szeptember 20–22-e között szervezi meg a sepsiszentgyörgyi sportnapokat, erre 9400 lejes költségvetéssel készül, a város további 93.075 lejjel járul hozzá a költségekhez. Ezen az egyszeri kiadáson túl azonban az önkormányzat a városi sportklubnak és a Sepsi Sic Sportklubnak is jelentős összegeket juttat a város a tanácsi határozat alapján az élsportolók versenyeken való részvételének a finanszírozására: előbbinek összesen 520.564 lejt a 2019–2020-as versenyévadra, utóbbinak pedig 2.754.298 lejt a kosárlabdában, asztaliteniszben, kerékpározásban, harcművészetekben és kézilabdában jeleskedő junior és senior sportolóknak.

 

 

 

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.