Eddig nem szúrt szemet

Egy brassói civil szervezet, az ASUM (Asociația pentru Securitate și Mediere) YouTube-ra feltöltött videofilmje nyomán indultak meg a hatóságok, hogy utánajárjanak annak, mi a helyzet az Árapatakon található szemétlerakattal, mely az inkrimináló felvételén hatalmas illegális szeméttelepként szerepel az Előpatak községi polgármesteri hivataltól 300 méterre.

Az üggyel az alpolgármester foglalkozik – közölte érdeklődésünkre Előpatak község polgármestere, Kovács László. Így megkerestük Cucu Nicolaet, aki elmondta, szeretné, ha a polgármesteri hivatal tisztázhatná magát ez ügyben, hiszen már ők is küldtek különböző felszólításokat a hulladékgyűjtéssel és -szelektálással, illetve értékesítéssel foglalkozó cégnek, amelynek a Környezetvédelmi Hivatal állította ki a működési engedélyt, és a Környezetvédelmi Őrség is többször ellenőrizett.

A Deseuri R céget nagyon sokan Octavian Goga volt szociáldemokrata képviselő nevével hozzák összefüggésbe, az ASUM videója szerint is a helybeliek úgy tudják, övé a vállalkozás. Octavian Goga úgy nyilatkozott, azért szerepelhet a köztudatban tulajdonosként, mert az anyja nevén levő területet ő adta bérbe a Deseuri R cégnek, ám nem ő működteti, különben is tudomása szerint azt eladták egy brassói vásárlónak, aki március 30-ig elszállítja a szemetet, már neki is fogott.

– Szemenszedett hazugságok – reagált az alpolgármester, aki az utóbbi időben nem látott mozgást arra. Tudni vélte, hogy a szeméttelep egy uniós pályázat nyomán létesült.

A Környezetvédelmi őrség igazgatójától is érdeklődtünk ez ügyben, ám Lucian Candea mára ígért pontosabb tájékoztatást. A 2018-ban engedélyezett cég már egyszer meg volt büntetve, de 2019 elejére rendezte a jelzett hiányosságokat, így továbbra is működhetett. A fejleményekre visszatérünk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.