Felhívás!

Ebből egy is elég volt

Véget ért az idei zaklatott tanév utáni maszkviselős, stresszes érettségi, melyet sokan sokféleképpen éltek meg.

A szaknak megfelelő választott tantárgyból, történetesen földrajzból tegnap vizsgázó két társadalomtudomány szakos diáklány, Ördög Márta és Bedő Barbara a Mikes Kelemen Elméleti Líceumból kijövet azt mondta, a felkészülés élőben, az iskolában összehasonlíthatatlanul könnyebb, mint otthon, egyedül. A június eleji kéthetes felkészítő rövid volt arra, hogy minden tisztázatlan kérdést megtárgyaljanak. Ám mások ellenkező véleményt is megfogalmaztak, mely szerint könnyebb volt a felkészülés, mert a vizsgatételekre koncentrálhattak, nem kellett napi szinten megfelelni tizenvalahány tantárgyból. Az utolsó napi tételekkel a többség hozzájuk hasonlóan elégedett volt, a korábban történelemből kapott tétellel, a kommunizmussal viszont nem annyira, ez nehéznek tűnt.

A javítótanároknak is stresszes hetük volt. A román dolgozatokat javítók kevesen vannak, a kollégák többsége valószínűleg a járvány miatt félelmében nem vállalta az amúgy elég jól megfizetett különmunkát. Hozzánk Hargita megyéből hozták a dolgozatokat, ott történetesen több gócpont is van, így jó résen lenni, viszont éppen a járványügyi megszorításokat tekintve nem igazán érthető, miért kell a dolgozatokat, sok esetben pedig a tanárokat utaztatni a megyék között – észrevételezte egyikük.
A zárónapon is kizártak csalás miatt egy diákot, összesen hármat ezen az érettségin, de legalább azért nem kellett senkit eltanácsolni a vizsgától, mert testhőmérséklete meghaladta a 37,3 fokot. Két elkülönítésben levő diák majd egy későbbi vizsgaszesszióban érettségizik, az ilyen esetek miatt jelölte ki erre a célra az oktatási miniszter a következő, július 6-án kezdődő periódust. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.