Hirdetés
Hirdetés

Drónnal a vetés felett

Drónnal a vetés felett Kovászna megye

Mint az élet minden területén, úgy a mezőgazdaságban is érdemes lépést tartani a technológiával, annak fejlődésével – legalábbis ez derült ki abból az előadásból és bemutatóból, melyet Baróton tartottak magyarországi szakemberek: Varga Péter, a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület alelnöke és dr. Milics Gábor, a gödöllői Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem docense.

Hirdetés
Hirdetés

Mint elmondták, az „én így szoktam csinálni’ megoldások ideje lassan lejáróban, újítani kell, mert ma már egyre több tudatos fogyasztója van a mezőgazdasági termékeknek, akik szeretik tudni, valóban biotermékeket vásárolnak-e a piacon, másrészt a mezőgazdaság is elért egy olyan helyzetbe, amikor a ránehezedő külső nyomás és a lehetőségek között egyensúlyhelyzetet kell teremteni, ez pedig modern technológiával lehetséges.

– A digitalizáció lényege, hogy a termelő adatszerűen lássa, hogy mit csinál – hangoztatták.
Az adatokat pedig a drónok felvételei szolgáltathatják, ami egy egész sor kérdést vetve fel: meg kell tanulni kezelni a drónokat, de a kiszolgáló szoftvereket is az adatok feldolgozásához. Mely adatok birtokában jobb termést, hatékonyabb gazdálkodást tudhatunk magunkénak – mutattak rá.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük