Felhívás!

Drágul a parkolás

A jövő évtől Sepsiszentgyörgyön emelkednek a parkolási díjak, közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Antal Árpád polgármester. A parkolási díjból begyűlt összeget oktatásra, a fogyatékkal élők és a kerékpárosok támogatására fordítják. Nagyjából 800 ezer lejnyi bevétellel számolnak.

– Korábban elmondtam, hogy nem emelünk adókat, viszont egy népszerűtlen döntést be kell jelentenem: a parkolási díjakat drágítani fogjuk – mondta Antal Árpád.

A városvezető aláhúzta, hogy a parkolási díjakból és bérletekből származó bevételből három alapot hoznak létre már a jövő évben. Az összeg 50 százalékát az oktatási intézmények digitalizációjára fogják fordítani, 25 százalékát a kerékpárosok támogatására, a harmadik kerettel pedig a fogyatékkal élőknek a mobilitását kívánják elősegíteni.

– Aki vesz egy parkolójegyet vagy bérletet, az kell tudja azt, hogy annak az összegnek a fele az iskolákhoz kerül, egynegyedével a bicikliseket támogatja, és a másik egynegyedével a fogyatékkal élőket – nyomatékosította Antal.

A terv szerint, amelyre még rá kell bólintania a helyi tanácsnak, az éves kedvezményes bérleti díj 300 lejről 500 lejre emelkedik, a nem kedvezményes pedig 600 helyett 1000 lej lesz. Ugyanakkor a jelenlegi 2 lejről 3 lejre nő az óránkénti díj.

Jelenleg a parkolás a belváros 15 utcájában díjköteles, összesen több mint hétszáz fenntartott parkolóhelyen, és parkolójegyet az utcákban felállított automatáknál lehet váltani, illetve SMS-üzenetben vagy mobiltelefonos applikáción keresztül is. A városvezető szerint december 14-ig az idén 782 ezer lejnyi bevétele volt az önkormányzatnak a parkolási díjakból. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. december 17., 11:19
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A régi rendszerben amit annyit szídtak egyesek nem voltak Sepsiszentgyörgyön szemételhordási,parkolási,közlekedési és egészségügyi-ellátásbeli gondok sem ellentétben a mostaniban amelyben majdnem semmi nem működik,nincs jól megszervezve vagy szabotálva van
  .

  • User
   Dátum: 2017. december 21., 11:51
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Az hogy nem vehettek hust csak nehanapjan az tenyleg katasztrofa volt es az emberiseg kihalasaval fenyegetett,hogy is mondjam es Erdelybol is ezert emigralt 1 millio magyar el kulfoldre