Hirdetés
Hirdetés

Döntés született

Döntés született Kovászna megye

Folytatódhat a fedett uszoda építése Kézdivásárhelyen – erről döntött tegnapi ülésén a kormány.

Az uszoda építése 2006-ban kezdődött el, ám 2008-ban leálltak a munkálatok.

Hirdetés
Hirdetés

„A mai döntéssel a kézdivásárhelyi közösségnek egy régi vágya teljesül, több mint tíz év után a sportkomplexum sorsa kimozdulhat a holtpontról. Arra vállalkoztunk decemberben, azért léptünk be a kormányba, hogy megkeressük és biztosítsuk a forrásokat a fejlesztésekhez. A Cseke Attila által vezetett minisztérium az elmúlt nyolc hónapban döntéseivel új utakat nyitott meg, a helyi közösségeket szolgálja. A sportberuházások terén is jelentős eredményeket értünk el, jó úton haladunk afelé, hogy településeink ne maradjanak sportlétesítmény nélkül” – fogalmazott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

Kézdivásárhelyen nagy hagyománya van a versenysportoknak. A fedett uszoda megépítésével a helyi sportélet úszó- és vízipóló csapattal is bővülne. A közel 35 méter hosszú, 21 méter széles és 8 úszósávval ellátott medence nyitott lenne a versenyzők számára, de a tervek szerint úszásoktatás is zajlana itt a kézdivásárhelyi és a környező településen tanuló kisiskolásoknak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. augusztus 20., 6:22
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ha az illustracio leptekben abrazolja a valodi tervet, akkor ez az epitmeny mukodtetese egy hatalmas penztemeto lessz. Ezt kifuteni a mai energia arak melett nem tudom, hogy kepzeltek el. Mint tudjuk itt Haromszeken van tel is, ha esetleg napelemekkel “plakatoljak” ki az epuletett, akkor talan nem lessz olyan nagy ervagas a varosi kasszanak.

 • User
  Dátum: 2021. augusztus 20., 8:32
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Kezdivasarhelyre munkahelyett kellene teremteni nem sportkomplexumot , mert mar van ket sportbazis (sportcsarnok+jegpalya) es mindketto kong az uressegtol! Fiataljaink elhuznak nyugatra ebbol a bizonytalansagbol ami itt Kezdin van (munkahely=0) s ha netan a nadraggyarak is elhuznak innen , Kezdivasarhely szellemvaros lesz ! Szerintem mar szellemvaros , es nem is lehet elitelni akik nyugaton keresnek jobb megelhetoseget mert sajnos vezetoink nem tesznek semmit hogy munkahelyeket teremtsenek !!!

 • User
  Dátum: 2021. augusztus 20., 14:01
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Fogadjunk hogy hataridore nem fog elkeszulni!De mar az a 10-20% ;komoszion;mar megeri ”eggyeseknek”.Parkolot akkorat csinaljanak hogy majd a brassoiak ferjenek el.