Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Dolgoznak, amíg lehet

Kovászna megye regionális vízszolgáltatója a hét elején elkezdte a fürdőváros szennyvízhálózatának bővítését. A közel egy évig tartó, a helyi önkormányzat által finanszírozott munkálatokra a Felső-Páva utcában kerül sor.

Hirdetés
Hirdetés

Bicskei Lóránd, a Közüzemek Rt. kovásznai megbízott vezetője lapunknak elmondta, az előkészületek és a szükséges anyagok beszerzése után hozzáláttak az 1,3 kilométer hosszú vezeték lefektetéséhez, és ha az időjárási viszonyok engedik – nem lesznek kemény fagyok és nem alakul ki vastag hótakaró – a téli időszakban is folytatják a munkát. Mint fogalmazott, az utca hosszúságának kétharmadán nincsenek lakóházak, így csupán az utcai fővezetéket kell elhelyezni, ami enyhe tél esetén komolyabb fennakadások nélkül kivitelezhető. Megjegyezte, azon a részen, ahol az ingatlanok találhatóak, csak jövő tavasszal kezdik el a munkálatokat. A vadiúj vezetéket a város kézdivásárhelyi kijáratánál csatlakoztatják majd a meglévő szennyvízhálózatra, a beruházás összértéke 484.582 lej.

A regionális vízszolgáltató Felső-Páva utcában végzett munkálataitól teljesen függetlenül Csomakőrösön is halad a hálózat kiépítése. A 13E jelzésű országút mentén, Kovászna és Csomakőrös között az előző hónapokban lefektették a 90 milliméter átmérőjű úgynevezett nyomóvezetéket, amelyen keresztül fogják majd a település szennyvizét átpumpálni a fürdővárosba, ahonnan a meglévő vezetékeken jut majd el a szennyvíztisztító-állomásra. Jelenleg a szakemberek a falu területén futó csőhálózat telepítésén dolgoznak. A munkálatok lévén a helybéliek régi álma látszik beteljesülni, ugyanis az ivóvizet már 2016-ban bevezették, ám a szennyvízcsatorna kiépítésére anyagi fedezet hiányában mostanáig nem volt lehetőség. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük