Felhívás!

Dobogóközelben a székelyföldiek

Dobogóközelben a székelyföldiek Kovászna megye

Negyedik helyezést értek el a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola által is támogatott székelyföldi szakács-, cukrász- és pincértanoncok az V. Schnitta Sámuel Országos Emlékversenyen. A napokban Szolnokon megtartott rangos vetélkedőn kilenc csapat vett részt.

A megmérettetés egyfajta összetett tantárgyverseny, amelyet minden évben megszerveznek, és amelyre ezúttal március 23–24-e között került sor.

A székelyföldi csapat tagjai Deák Erika, Gödör Adrián, Benedek Gellért, a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola diákjai; Ferencz András a csíkszeredai Joannes Kájoni Szakközépiskola tanulója, valamint László Dániel, a székelyudvarhelyi Kós Károly Szakközépiskola tanonca.

Felkészítésükben a sepsiszentgyörgyi Mátyás Andrea cukrász és Kovács Gábor Áron séf vállaltak szerepet: mindkét fiatal szakemberre egyaránt jellemző a kreativitás és a szakmai felkészültség is. Meglátszott ez a csapat munkáján is, amely a vidék hagyományos ízeit, fogásait öltöztette új köntösbe, a menü igencsak ínycsiklandozóra sikerült: az előétel sültpaprikás fűszervaj volt, hozzá rózsaborsos tepertőspogácsa, valamint libamájpástétom borlekváros birsalmával.

A folytatás is a székely ízekből táplálkozott, ami tárkonyos burgonyakrémleves volt császárszalonnával, ezt tiszai fogas követte, méghozzá konfitált koktélparadicsom textúrával. A felhozatalban volt sorbet, a főfogás pedig marhabélszín, erdei gombás rizottógolyóval és balzsamecetes habbal, amit puding-szerű poharas desszert, a semolina kísért. A László Dániel és Benedek Gellért szakácsok által készített ételeket, valamint a Ferencz András cukrász által sütött chilis, málnás csokitortát Gödör Adrián és Deák Erika pincérek szolgálták fel.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.