Felhívás!

Disznótartás új módija?

Disznótartás új módija? Kovászna megye

Aláírásgyűjtést kezdeményez az RMDSZ a leendő mezőgazdasági miniszter, Adrian Oros azon rendelettervezete ellen, mellyel a háztáji disznótartást szabályozná. A közvitán levő tervezet hivatalosan a sertéspestis terjedésének megelőzésére ír elő fokozott biobiztonsági intézkedéseket, tulajdonképpen azonban a nagyüzemi disznófarmok tulajdonosainak kedvez.

Minderről Benkő Erika, háromszéki RMDSZ-képviselő beszélt legutóbbi sajtótájékoztatóján. Tájékoztatása szerint a javaslat azon paragrafusai sújtanák leginkább a székely háztáji gazdaságokat, melyek szerint nem szabad anyaállatot tartani szaporítás céljából, malacot csak nagygazdaságból, ellenőrzött tenyésztőtől lehet vásárolni, de a saját disznót is csak ellenőrzött forrásból származó táplálékkal lehet etetni, moslékkal nem.

Benkő Erika elmondta: „Mivel kultúránk szerves része a disznótartás, nem szeretnénk a gazdák helyzetét nehezíteni, és a nagyüzemi termelést segíteni.” Tágabb kontextusban a képviselő nagyon aggályosnak találta, hogy a kormány egyre többször kerüli meg a parlamentet, értelmezésében ez egyértelműen a demokrácia intézményeinek meggyengülését jelenti – mondta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 9., 11:22
  ÉRTÉKELÉS: 27

  A lenyeg az egeszben az ,hogy a nagytermeloktol vegyetek a disznohust. Itt egy vilagmeretu osszeeskuves zajlik a meg meglevo nemzetallamok elpusztitasa erdekeben. Ezert van koronavirusjarvany is. Ezert van sertespestis stb., es meg ki tudja, hogy milyen aljas cselszovesekkel allnak elo, riogatni, menekulesre kesztetni es pusztitani a meg meglevo nemzetallamok lakossagait. Ez nem egyeb mint elore kitervezett biologiai haboru !!! (Meg akkor is az, ha nincs gatyatok ezt kiirni !)

 • User
  Dátum: 2020. március 9., 13:46
  ÉRTÉKELÉS: 27

  a sajat gabona ami csak 150-200kg-ha mutragyat kap vagy meg azt sem esetleg istalo tragyat ,egzyszer van permetezve gyom ellen az nem jo a nagy termeloke akik 800-1000 kg mutragyaval termelnek gyomirtoznak 4 -5 alkalommal permeteznek gomba betegseg ellen az ilyenbol eloalitott takarmany a jo szerintem vizsgalatot kene vegezni miert van az hogy a nagy termelok is sajat fogyasztasra kulon parcellan termelnek es nem abbol fogyasztnak amit a piacra adnak az emberek akik jarnak sajat szemmel megyozodhetnek errol egy-egy kisebb parcella miert gyomos a nagy termeloke is es a melette levo tiszta