Felhívás!

Díjazták Sepsiszentgyörgy legszebb zöldövezeteit

Díjazták Sepsiszentgyörgy legszebb zöldövezeteit Kovászna megye

A mi városunk, a mi felelősségünk jelmondattal idén tavasszal lakónegyedi zöldövezeti szépségversenyt hirdetett Sepsiszentgyörgy önkormányzata, melynek fődíja egy 14 ezer lej értékű, 18 férőhelyes zárható kerékpártároló, további értékes nyeremények kíséretében.

A versenyre Sepsiszentgyörgy területén található lakónegyedi zöldövezeteket gondozó lakók/lakótársulások fotók beküldésével jelentkezhettek, a felhívásra összesen 18 pályázat érkezett be.

Az elbírálásnál a zsűri az alábbi szempontok mentén pontozott: a zöldövezet gondozásába befektetett munka minősége és mennyisége, a növények szépsége, változatossága, az övezetek tisztasága és gondozottsága.

A zsűri pontszámai alapján 2019-ben Sepsiszentgyörgy legszebb lakónegyedi zöldövezete az Otthon sétány 13-as szám 29-es tömbházának A lépcsőházához tartozó terület (benevező személy: György Eda Anita), amely a leggazdagabb, legváltozatosabb növényvilággal rendelkezik, és amely gondozásába hosszú időn keresztül sok munkát fektettek a lakók.

Mindössze félpontos különbséggel a második helyezést a Stadion utca 13-as szám 22-es tömbház A lépcsőházához tartozó zöldövezet gondozói érték el (benevező személy: Vida Edit), ahol a legkülönlegesebb növényzettel találkoztak a zsűri tagjai.

Harmadik helyen végzett a Puskás Tivadar utca 64-es szám 33-as tömbházának A lépcsőházához tartozó terület gondozója (benevező személy: Eugen Aurel Medeşan), aki a legrendezettebb és leggondozottabb övezet tulajdonosa.

Klöndíjban részesült a Cigaretta utca 75. számhoz tartozó zöldövezet (benevező személy: Nagy Eszter), amely a verseny legkreatívabb és legbarátságosabb övezete.

A fődíjat képező kerékpártárolón kívül a zsűri belépőket ajándékoz a Művész Moziba, a városi strandra, a Sugás Spa-ba, a sugásfürdői kalandparkba, kezelőközpontba és a mászófalhoz.

Mind a tizennyolc versenybe benevezett zöldövezet gondozói a Városi Kertészet felajánlásával különböző növények, virágok és padok közül választhatnak az önkormányzat 2020-as zöldövezet-szépítési programjának keretében, vagyis 1500 lejes értékig igényelhetnek javakat, az önrész kifizetése nélkül.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.