Hirdetés
Hirdetés

Díjazás és biciklis felvonulás

Díjazás és biciklis felvonulás Kovászna megye

Mintegy 100 óvodás gyerek vett részt a kézdivásárhelyi Csipkerózsika napközi otthon által szervezett biciklis felvonuláson, ahol a környezettudatos életmódra és közlekedésre valamint a mozgás fontosságára hívták fel a figyelmet. A kicsik az óvónők és a szülők kíséretében mintegy 500 méteres utat tettek meg.

A megmozdulás a Zöld bicikliút megyei nevelési projekt részét képezte, amelynek egy másik érdekessége az Ökobicikli verseny volt, amelyre újrahasznosítható anyagból kellett barkácsolnia a családnak  egy kerékpárt.  A versenyre 66 ökobicikli csoda érkezett a megye egész területéről, különböző méretben, különböző anyagból, és különböző kivitelezésben, de olyan is akadt közöttük, amelyet használni is lehetett. Ezek a kerékpárok arról árulkodtak, hogy ha a család összefog  kivételes alkotások születnek, hiszen ez volt a verseny célja is, hogy a szülők a gyerekeikkel együtt tervezgessenek, barkácsoljanak, alkossanak, egyszóval hasznos időt töltsenek.

A beérkezett alkotásokat egy háromtagú zsűri értékelte: Barabás Ágnes rajztanár, Babos-Máthé Réka, a KreaKids Stúdió alapítója és Vetró András szobrászművész, és az ők döntésük alapján született meg a díjazottak névsora:

  • Kicsi csoport: Kovács Dominik, Soare Alexandru, Nagy Zoé.
  • Középső csoport: Lukács Alpár, Paizs Szabolcs Ákos, Bartos Orsolya.
  • Nagy csoport: Szőcs Lora, Tusa Botond, Sebesi Helga.

Az Ökobicikliket mindenki megtekinthette az intézmény Facebook-oldalán, és szavazhattak is a legötletesebbre. Ezt a szavazást Bartos Orsolya palackbiciklije nyerte, 943 szavazattal.

A díjkiosztó ünnepséget április 27-én a biciklis felvonulást követően tartották meg a Csipkerózsika Napköziotthon udvarán, és itt adták át a nyerteseknek az oklevél mellett az értékes ajándékokat is. Minden első helyezett biciklit, a kiscsoportosnál pedig taposót, a II. díjasok rollert kaptak, a III. díjasoknak pedig biciklis sisak és biciklis kesztyű volt az ajándék.

A rendezvényt a Zarah Moden, a Nexxon Kft., valamint a Julius Meinl üzlet támogatta.

A szervezők sikeres rendezvényként értékelik a Zöld bicikliút projektet, és bíznak abban, hogy lesz folytatása a következő években is. 

Fábián Helén

Fotó: Iochom István

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük