A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Diákoktól hangos a város

A hétvégén, május 18–20 között rendezik a 14. Háromszéki Diáknapokat, melynek központja Sepsiszentgyörgyön lesz. A rendezvényre a megye minden diákját várják.

Kolumbán Zenge főszervező elmondta, idén minden napnak jelmondata van, amely köré felépítették a programot. A sportnapé az „Elég para!”, a majálisé az „Erdőre fát…”, a kulturális napé pedig a „Szelektív”. Az idei gálán a „Szópárbajra fel!” kiáltással indul a végső küzdelem a Háromszéki Diáknapok Legügyesebb Csapata címért. Ebben az évben a vetélkedőre 19 csapat – 15 szentgyörgyi és négy megyei válogatott – jelentkezett. A túljelentkezés miatt előselejtezőt tartottak, így végül 16 csapat méri össze tudá­sát.
– A legfőbb cél az, hogy a rendezvény a három nap alatt olyan szórakozási lehetőséget nyújtson a háromszéki diákságnak, amely nemcsak a bulizásban merül ki. Amellett, hogy ismerkednek a diákok (egymással és új élethelyzetekkel), megtanulnak csapatban dolgozni, fejlődnek, tanulnak, szélesedik a világnézetük, és bővül az általános műveltségük. Ami pedig az egyik legfontosabb, hogy szociális és kulturális érzékenységre is neveli őket a rendezvény – mondta a főszervező.
A diáknapok bár a tanulóknak szól, a városlakók számíthatnak arra, hogy pénteken nem a déli harangszótól, hanem a diákoktól lesz hangos és élettel teli a főtér. Egy kis villámcsődület és felvonulás nyitja meg hivatalosan a 14. Háromszéki Diáknapokat, amely során elkerülhetetlen a jókedvű lármázás, ezért a városlakók megértését kérik. A vetélkedő második napján a 4-es kilométernél zajlanak az események. A vasárnapi, késő délutáni gála idén szabadtéri lesz, a Szimpla kertjében zajlik. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.