Felhívás!

Diáknapok tizenharmadszor

Diáknapok tizenharmadszor Kovászna megye

Idén május 12–14. között szervezték meg a Háromszéki Diáknapokat. Az eseményen 14 csapat vett részt többnyire Sepsiszentgyörgyről, illetve kettő Kézdivásárhelyről. A helyszíni interjúk alatt beigazolódott, ezúttal is sikeresnek kiáltható ki a fiatalok közösségépítő megmérettetése.

Csapatonként 17 fiatal – ebből minimum 7 lány – nevezhetett az idei, pénteken délben Sepsiszentgyörgy utcáin felvonulással induló és vasárnap estig tartó diáknapokon. Első nap a sport került középpontba, a mozgás köré szerveződtek a versenyszámok, szombaton a 4-es kilométerkőnél indult a nap, ám a viharos eső miatt visszakényszerültek a városba a fiatalok, ott bonyolították le a hátralévő próbákat, vasárnap pedig a Tanulók Házát kiáltották ki „fő hadiszállásuknak”.

– Nagyon sok új feladatot találtunk ki idénre. Számomra a legizgalmasabbak a „botkeringő” volt (egy bot körül forgott két fiatal – egyikük bekötött szemmel –, ezután egy vízzel tele vödörhöz kellett szaladjanak, majd onnan időre és szájjal kellett kihalásszák az almadarabkát) – magyarázta a 24 éves Bács Ágnes főszervező. – Az elmúlt évekhez képest idén lelkesebbnek tűntek a diákok: ebben talán a késői szervezés is közrejátszik, hiszen a legtöbben az utolsó pillanatig azt hitték, ezúttal elmarad a megmérettetés.

Lapunk a HDN-en első alkalommal részt vevő, kézdivásárhelyi Bangyán Ákos véleményét is kikérte a szervezésről.

– A szervezőcsapat mindenhol ott volt, és hatékonynak bizonyultak, tapasztalataiknak hasznát vettük, a csapatvetélkedőket szigorú szemmel, állandó jelleggel figyelték. A Hold-on csapat tagjaként versenyeztem. Emlékezetes marad számomra egy pénteki beszólás, amikor dugókat, kupakokat kellett gyűjtögessünk. Jómagam a szemetes kukában megláttam egy palackot, éppen könyékig kutattam a szemetesben, amikor három, más nemzetiségű srác állt meg elképedve, és csak annyit kérdeztek: magyarok vagytok, és kukáztok? – mesélte nevetve élményeit Ákos.

A HDN-en az elsősegély ellátást a Salvatore Egyesület önkéntesei biztosították: a háromnapos megmérettetésen 4 elsősegélyre kiképzett önkéntes ügyelt a fiatalokra. Buna Attilától, az egyesület igazgatójától tudjuk, hogy csak könnyebb sportbaleseteket, horzsolásokat és ficamokat kellett ellátni.

A vasárnap esti gálán „leleplezték” az idei nyerteseket: első helyen egy óriási, „élő” sakkmeccs után a Mahakala csapata végzett (ők nyerték tavaly is a HDN-t), második helyet a Tagmen érdemelte ki, illetve a dobogó harmadik fokára a #namindegy fiataljai állhattak. A legjobb Kobaké csapatdíjat a kézdivásárhelyi Hold-on vihette haza, míg a legsportszerűbbeknek a Tabula Rasa versenyzőit kiáltották ki.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.