Felhívás!

Dálnoki vitte haza Rongy Eleket

Dálnoki vitte haza Rongy Eleket Kovászna megye

A Székely Hírmondó saját hagyományához hűen háromhavonta értékes nyereményekkel ajándékozza meg olvasóit. A legutóbbi sorsolás (amiről már beszámoltunk) fődíja Rongy Elek, a több mint 100 kilós disznó volt, melyet a dálnoki Ráduly Edmond vihetett haza.

A 69 éves Ráduly Edmond szombat hajnalban egy falusfelével ment Lemhénybe, hogy átvegye nyereményét a Toro Impexben. Természetesen Rongy Elek már elő volt készítve, az élősúlyban 120 kilós disznó kettévágva már a kampón lógott, szállításra készen.
– Ez a jó disznó, amelyik ilyen húsos – jegyezte meg a nyereményről Ráduly Edmond.

Kérdésünkre a szerencsés nyertes elmondta, hogy legalább 10 éve előfizetője a lapunknak.
– Minden reggel azzal kezdem a napot, hogy elolvasom a híreket a Székely Hírmondóban. Nem mondanám, hogy kizárólag csak egy rovat érdekel, mert minden hírt elolvasok, legyen helyi, vagy épp világhír. Azt szeretem az újságban, hogy színes és változatos hírekkel szolgál – mondta.
Rongy Elek kapcsán Ráduly Edmond megjegyezte: igazából nem gondolta, hogy neki kedvezne a szerencse. Azt is bevallotta, hogy amikor néhanapján a lapunk nyereményeit nézegette, leginkább egy láncfűrészben reménykedett.
– Jó lett volna egy druzsba, amivel fát lehet vágni. De megmondom őszintén, a disznónak jobban örülök – jegyezte meg.

Ráduly Edmond leszögezte: szerinte a disznóhúsnál nincs finomabb és egészségesebb a székely ember számára. Ő nem tartja magát válogatósnak, és biztos benne, hogy a nyeremény minden részét felhasználja.
– Otthon még van két süldőm és az anyjuk. A nyereményt pedig szépen feldolgozom, hűtőbe teszem, és a nyáron sütöm s eszem – tette hozzá.

A nyertes megjegyezte, hogy értesülései szerint néhány falusfele, mintha irigységből „rossz” szemmel nézné a nyereményét, de hát ilyen a szerencse, mindig másnak kedvez. Ezért is fizet továbbra is elő a Székely Hírmondóra, mert még mindig él benne a remény, hogy egy nap megnyeri a láncfűrészt is.

Akik ezúttal nem nyertek, azok se csüggedjenek, mert három hónap múlva újabb sorsolás következik, és addig is lapunk révén naprakész tájékoztatást kapnak a legfontosabb történésekről, péntekenként tévéműsor-melléklettel jelentkezünk, és az sem elhanyagolható, hogy mindemellett havonta ingyenes apróhirdetési szelvényt is felhasználhatnak hűséges olvasóink.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások