Felhívás!

Csökkent az esetszám

Jó hírrel kezdte idei első sajtóértekezletét a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége: csökkent a kórházban fekvő koronavírusos betegek száma.

Mint arról András-Nagy Róbert igazgató beszámolt, jelenleg a kórházba utalt pozitív koronavírusos betegek száma 28, illetve 4 gyanús személyt is megfigyelnek. A pozitív esetek közül 17-en a fertőző osztályon fekszenek, öten pedig a sebészeten, közülük három beteg brassói. Intenzív osztályon 6 koronavírusost ápolnak, kritikus állapotban vannak, de nincsenek intubálva. Az elmúlt időszakban, egy hét alatt 21 páciens ment haza a kórházból, és négy elhalálozás történt, ami összeköthető a vírussal.

Roșu Mátyás orvosigazgató az elhunyt személyekkel kapcsolatban elmondta: életkoruk 74 és 92 év között volt, illetve történt még két olyan haláleset is, amikor a páciensek tesztje negatív lett a kórházban, de elhunytak.
A sebészeti esetek Brassóból kerültek át Sepsiszentgyörgyre, nagyon súlyos, felülfertőződött sebekkel, amelyeket rezisztens baktériumok okoznak, amit nagyon nehéz kezelni, ritka és drága antibiotikumokra van szükség, hosszú a kezelési idő – magyarázta Roșu. A betegek állapotáról elmondta: továbbra is súlyosak és középsúlyosak a páciensek, gyermek nincs közöttük.
A vezetőség beszámolt a kórház decemberi tevékenységéről is, amiből kiderült, hogy az elmúlt hónapban 1850 személyt vizsgáltak meg a sürgősségen, illetve 350 gyermeket is, négy esetben stroke miatt kerültek intenzívre a páciensek. A járóbeteg-rendelőben 5500 személyt láttak el, a telemedicina segítségét pedig 219 beteg vette igénybe. Sebészeti beavatkozás, műtét 200 esetben történt, ugyanakkor 84 szülést regisztráltak. A kórházban decemberben 1500 PCR-tesztet végeztek el.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.