Hirdetés
Hirdetés

Csínján a fotókkal!

Csínján a fotókkal! Kovászna megye

Súlyos pénzbírságot kockáztat az, aki szabálytalanul parkoló autót lefotóz, videóz, és úgy tesz közzé valahol (sajtóban, internetes közösségi oldalakon stb.), hogy a jármű rendszáma teljességében látszik.

Sőt, ha a szabálytalanul parkoló autót megrongálják, a fotót, videót készítő, illetve „kiposztoló” személy erőszakos cselekményre való felbujtás címén kártérítésre kötelezhető, amennyiben feltételezhetően vagy bizonyítottan a közzé tett fotó vagy videó miatt történt a rongálás. A szabálytalanul parkoló gépjármű tulajdonosa sértett félként (!) panaszt tehet a személyi jellegű adatvédelmet felügyelő hatóságoknál, és a fotózó, videózó pénzbírsága súlyos esetekben elérheti a 30 ezer lejt is.

Hirdetés
Hirdetés

Igen ám, de míg az ilyen szabálysértés büntetése 290 lejtől 725 lejig terjed, a túlbuzgó fotózók, videózók ennél sokkal drasztikusabb büntetésekkel számolhatnak. A figyelmeztetés apropójaként a hírportál megjegyzi, a közösségi oldalakon, videócsatornákon naponta lehet látni szabálytalanul parkoló (járdán, sétányon, gyalogátjárón álló, bejáratot vagy másik jármű útját eltorlaszoló stb.) autók fotóit, videóit, és sokszor tisztán azonosíthatók a rendszámok is. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. november 12., 6:24
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Ennél fölöslegesebb cikket még nem láttam. Ez valamiféle teljesen fölösleges figyelmeztés akar lenni? Mert információt édeskeveset közöl. Milyen alapon büntetnek meg engem, ha kiteszek egy bűncselekményt facebookra? Avocatneten is megjelent hasonló (csak éppen normálisan kifejti a témát) cikk, aztán utána kommentekben és a fórumjukon több ügyvéd elmagyarázza, hogy pont úgy, ahogy fair use létezik, a bűncselekmények is kivételt képeznek. Szóval, kérdem ismét: mire jó ez a cikk, és mire van alapozva?