Felhívás!

Családi nap Almásréten

Családi nap Almásréten Kovászna megye

Az Egyenlő Esélyekért Egyesület, a Háromszéki Népfőiskola Egyesület és a Kézdiszéki Ifjúsági Szervezet hirdetett családos hétvégét a Lemhény melletti Almásrétre.
A szervezők már szombat reggeltől úgy tervezték a programot, hogy mindenki találjon kedvére való elfoglaltságot. Az érkezőket szendviccsel várták, majd Gyergyai Réka pszichológus interaktív előadása következett a családról, a szeretetnyelvről, melybe a főként fiatalokból, gyerekekből álló hallgatóság is bekapcsolódott.
Az ezt követő csapatjátékokban felnőttek is részt vettek, majd Bene László jóvoltából ínycsiklandó illatok csalták asztalhoz a ki- és összemelegedett sereget. Az időközben érkező Székely Virtus Hagyo­mány­őrző Egyesület tagjai lovagoltatták a bátrabbakat – kis idő elteltével már sorban álltak a gyerekek.
Kádár András íjászbemutatója után a „virtusos” gyalogosok és huszárok csatajelenete dobogtatta meg a szíveket. A nemezelők kezei alatt, Salamon Kata vezetésével gyönyörű, színes tulipánok, karkötők és labdák születtek, amiket haza is vihettek készítőik, majd a szülők fitogtatták erejüket a felnőtt-kötélhúzásban. A napot tombolahúzás tette színesebbé, a szerencsés nyertes családi társasjátékot, mixert és egy üveg bort vihetett haza.
A napot táncházzal zárták a résztvevők a Háromszéki Néptáncegyüttes zenészeivel és táncosaival, majd közösen fogyasztották el a finom vacsorát. Az eseményt a Nemzeti Kulturális Alap, a Senso Kft. és a Rotrans támogatta.

Biró Erika

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.