Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Családban az erő

Családban az erő Kovászna megye

Nem sok vállalkozás van Sepsiszentgyörgyön, amelyik több évtizedes múltra tekint vissza, de a Modern House építőipari vállalat ezen kevesek közé tartozik. A családi vállalkozás 30 éves fennállását ünnepelte pénteken.

Hirdetés
Hirdetés

Bár a cég nem ősszel alakult meg, hanem korábban, a telephely kialakításától számítják a létrejöttét, így szeptember végén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a sepsiszentgyörgyi Modern House építőipari vállalat. A cég mindennapjairól Bálint József tulajdonos és családja számolt be egy ünnepi reggeli kíséretében.

A tulajdonos elmondta: két társsal alapította a céget, de ők aztán kiléptek, így végül egyedül maradt, és családja támogatásával, segítségével sikerült piacon maradni már 30 éve. Az elmúlt évtizedeket a felemelkedés és válságok jellemezték, de mindenből van kiút és mindenre van megoldás, amit a megrendelők száma is mutat, hiszen több mint 1200 munkaadójuk volt az elmúlt években. Az elvégzett munkák is azt igazolják, szükség van a vállalatra, hiszen több mint 200 nagyobb épületet húztak fel, de családi házakat, nyaralókat építettek, templomokat restauráltak, sportcsarnokot építettek.

A cég vezetősége az elmúlt években kiegészült a tulajdonos fiával, Bálint Balázzsal is, aki építőmérnökként és logisztikai szervezőként segíti a munkálatok menetét, de a család többi tagja is kiveszi részét a szervezésben. Bálint József kiemelte: a siker titka az összefogás, a családias hangulat és az, hogy mindig bizakodóan tekintenek előre.

A jelenlegi válsághelyzettel és építőanyag-drágulással kapcsolatban Bálint Balázs elmondta: nehéz hosszú távra árajánlatot összeállítani, hiszen csak aktuális árakkal dolgozhatnak, aminek jelenleg rövid az érvényessége.

Ami a munkaerőt illeti, Bálint József kifejtette: nagy a fluktuáció, sokan elmennek külföldre, majd visszatérnek, ugyanakkor az oktatási rendszer sem kedvez számukra, hiszen kevesen választják a szakképzést, annak ellenére, hogy duális oktatás is van a cégnél, ráadásul a jelentkezők ösztöndíjat is kapnak, és a munkalehetőség is adott számukra a jövőben. Jelenleg a cégnél az alkalmazottak egyharmada (mintegy 10–11 személy) 20 év körüli fiatal – tette hozzá a vállalkozó.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások